Bild
Nästa artikel

VW toppar i Sverige: "Fantastiskt"

Nyheter

Bilmarknaden i Sverige tappade under augusti. Men för Volkswagen blev månaden framgångsrik - och VW sålde flest bilar i Sverige.

- Att som importmärke toppa Sverige-försäljningen som vi gjort i augusti är fantastiskt. Vi har också gott hopp om framtiden med tanke på att vi har tre viktiga lanseringar - Passat CC, Scirocco och Golf - på gång i år, säger Claes Jerveland, chef för Volkswagen i Sverige.

Under augusti registrerades 2382 Volkswagen-bilar i Sverige, vilket är fler än något annat bilmärke. Resultatet i augusti innebär att företaget ökar sin marknadsandel till 13,4 procent - från 9,7 procent under samma period i fjol.

VW:s Sverigechef Claes Jerveland är nöjd med utvecklingen - och ser Golf, Golf Variant och Tiguan som modellerna som främst bidragit till framgången.

- Det är väldigt glädjande att Golf så tydligt förstärker sin position som klassledare. Detta med tanke på att vi står inför en lansering av nya generationens Golf senare i höst, säger Claes Jerveland.

Återstår att se om Volkswagen kan behålla sin position på marknaden eller om konkurrenterna hämtar upp försprånget.
Taggar: Nyheter
VW toppar i Sverige: "Fantastiskt"

Kommentarer

#1
Håkan Bergvall
2008-09-01 19:17

Det är otroligt att en så tråkig bil kan säljas mest i Sverige.

#1
Raphael
2008-09-01 20:48

Tjänsteförarna kör Volkswagen eller Audi.
När privatmarknaden sjunker så satsar privatkunderna på det som de tror är "säkra kort" och Volkswagen har fortfarande rykte om sig som bra andrahandsvärde och kvalitet.
De köpare som brukar köpa "alternativa" märken, står över och väntar in bättre tider eller köper begagnat.

#1
Torgny
2008-09-01 21:18

Jag håller inte alls med Håkan Bergvall. Efter att ha kört Citroen Xantia (kombi) och Ford Mondeo (kombi) i 8 år åker jag nu nya Golf Variant. Inte alls tråkig, utan istället mycket bra. Rymligare än både Volvo V 50 och Saab 93 Kombi!

#1
Stig
2008-09-02 10:36

Har just beställt en Golf Variant modell 2009. Efter att ha "tittat runt" en hel del i bilhallarna blev jag själv förvånad över hur bra Golf Variant stod sig i konkurrensen.

#1
Björn
2008-09-02 19:03

Det är snarare otroligt att tråkiga gubbilar (volvo) har kunnat sälja så mkt.

#1
Göran Andersson
2008-09-03 13:54

Äntligen inser man att VW-gruppen har bra bilar med hög kvalitèt och ett bra utbud mkt nöjd Golf o Audi ägare(fd Saab ägare i 25 år)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.