Nästa artikel
VW toppar i Sverige: "Fantastiskt"
Nyheter

VW toppar i Sverige: "Fantastiskt"

Publicerad 1 september 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Bilmarknaden i Sverige tappade under augusti. Men för Volkswagen blev månaden framgångsrik - och VW sålde flest bilar i Sverige.
- Att som importmärke toppa Sverige-försäljningen som vi gjort i augusti är fantastiskt. Vi har också gott hopp om framtiden med tanke på att vi har tre viktiga lanseringar - Passat CC, Scirocco och Golf - på gång i år, säger Claes Jerveland, chef för Volkswagen i Sverige.

Under augusti registrerades 2382 Volkswagen-bilar i Sverige, vilket är fler än något annat bilmärke. Resultatet i augusti innebär att företaget ökar sin marknadsandel till 13,4 procent - från 9,7 procent under samma period i fjol.

VW:s Sverigechef Claes Jerveland är nöjd med utvecklingen - och ser Golf, Golf Variant och Tiguan som modellerna som främst bidragit till framgången.

- Det är väldigt glädjande att Golf så tydligt förstärker sin position som klassledare. Detta med tanke på att vi står inför en lansering av nya generationens Golf senare i höst, säger Claes Jerveland.

Återstår att se om Volkswagen kan behålla sin position på marknaden eller om konkurrenterna hämtar upp försprånget.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-09-01 19:17
Håkan Bergvall (ej verifierad)

Det är otroligt att en så tråkig bil kan säljas mest i Sverige.

#2 • Uppdaterat: 2008-09-01 20:48
Raphael (ej verifierad)

Tjänsteförarna kör Volkswagen eller Audi.
När privatmarknaden sjunker så satsar privatkunderna på det som de tror är "säkra kort" och Volkswagen har fortfarande rykte om sig som bra andrahandsvärde och kvalitet.
De köpare som brukar köpa "alternativa" märken, står över och väntar in bättre tider eller köper begagnat.

#3 • Uppdaterat: 2008-09-01 21:18
Torgny (ej verifierad)

Jag håller inte alls med Håkan Bergvall. Efter att ha kört Citroen Xantia (kombi) och Ford Mondeo (kombi) i 8 år åker jag nu nya Golf Variant. Inte alls tråkig, utan istället mycket bra. Rymligare än både Volvo V 50 och Saab 93 Kombi!

#4 • Uppdaterat: 2008-09-02 10:36
Stig (ej verifierad)

Har just beställt en Golf Variant modell 2009. Efter att ha "tittat runt" en hel del i bilhallarna blev jag själv förvånad över hur bra Golf Variant stod sig i konkurrensen.

#5 • Uppdaterat: 2008-09-02 19:03
Björn (ej verifierad)

Det är snarare otroligt att tråkiga gubbilar (volvo) har kunnat sälja så mkt.

#6 • Uppdaterat: 2008-09-03 13:54
Göran Andersson (ej verifierad)

Äntligen inser man att VW-gruppen har bra bilar med hög kvalitèt och ett bra utbud mkt nöjd Golf o Audi ägare(fd Saab ägare i 25 år)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.