Bild
Nästa artikel

VW in i rally-VM?

Nyheter

Ända sedan 2006 när Skoda, Mitsubishi och inte minst Peugeot drog sig ur rallycirkusen WRC, har organisationen önskat sig ett nytt stort tävlingsstall på startlinjen. Nu finns chansen. Det kan bli Volkswagen.

Inom Volkswagenkoncernen finns redan en hel del tävlingsverksamhet inom bilsporten. Audi kör banracing på hög nivå, Seat kör i brittiska banmästerskapen och World Touring Car Championships och Skoda kör produktionsbilar i Intercontinental Rally Challenge.


För cirka 20 år sedan körde VW i rally-VM. Bland andra fanns då dalmasen Kenneth Eriksson kontrakterad. Men framgångarna uteblev och verksamheten lades ner.


Nu verkar det dock som om man laddar om. Det blir inte bara ökentävlingar med Tuareg i framtiden. Det finns en prototyp på en rallyversion av nya Scirocco. Och visst vore det välgörande om en av världens största biltilverkare gav sig in i rallyleken igen.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.