Bild
Nästa artikel
VW-ägda företaget utvecklar robotladdare

VW-ägda företaget utvecklar robotladdare

Nyheter

Volkswagens dotterbolag Electrify America håller på att utveckla robotar som ska kunna ladda elbilar utan mänsklig interaktion. Robotarna ska främst användas för att ladda autonoma bilar som saknar passagerare.

Att tanka eller ladda bilen är för många kanske inte det jobbigaste vardagsmomentet. Men visst hade det ändå varit skönt om det hela skedde automatiskt medans man satt kvar i bilen? Snart kan detta bli verklighet, iallafall för elbilar.

Volkswagens dotterbolag Electrify America har gått ihop med startupföretaget Stable Auto för att tillsammans utveckla en robotarm som automatiskt ska kunna ladda elbilar. Men roboten är inte till för att underlätta livet för elbilsförare. Istället är den tänkt att användas för att tanka framtidens självkörande bilar som behöver laddas när bilen saknar passagerare.

Till nästa år förväntas man ha en robot färdig för att testas.

Diskutera. Är en robotstyrd elbilsladdare något för framtiden?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-08-02 17:00

Kanske, verkar som om vi människor jobbar på att bli totalt `handikappade´. För inte så länge sedan lade man alla ide´er beträffande robotiserade tankstationer på hyllan. Oförmågan att standardisera påfyllning-placering gjorde att många bilar fick skador vidare var tekniken dyrbar och intresset dog.

#2
2019-08-02 21:50

@Sabud
Ja, de hade väl även försök med självtankning på vanliga tankställen, vill jag minnas. Inte ens det lyckades av precis samma orsaker. Och ja, jag instämmer, det verkar som om de som utvecklar saker tror att vi inte vill göra absolut något själva. Det är som "Vim: med inbyggt gnugg" och istället för att husmödrarna lägger sina kalorier på att gnugga så får de gå till ett gym och gnugga istället. Något måste vi ju lägga dem på. .

#3
2019-08-02 22:55

Med en induktiv laddplatta på marken i stället slipper man alla rörliga delar.

#4
2019-08-02 23:09

Nästa år förväntas att man har roboten färdig sen måste man vänta 10 år tills bilarna blir färdiga. Bra tidsplanering.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.