Bild
Nästa artikel

Volvos VD avgår: "Det är rätt tidpunkt"

Nyheter

Volvo Personvagnars VD Fredrik Arp avgår. Efter tre år på positionen lämnar Arp sitt arbete - och ersätts av Fords Stephen Odell.

- Fredrik har lett Volvo genom en svår period de senaste tre åren. Hans breda affärserfarenhet har varit en stor tillgång för att hjälpa till att utveckla och införa Volvos plan för ett förbättrat resultat, säger Lewis Booth, ansvarig för Volvos strategiska utveckling, och fortsätter:

- Fredrik har beslutat att det nu är rätt tidpunkt att lämna över till Stephen Odell som kommer att leda Volvo Personvagnar in i nästa steg i förändringsarbetet.

Fredrik Arp lämnar sin position som VD för Volvo Personvagnar. Efter tre är som VD har Arp beslutat av lämna företaget - och ersätts från och med den 1 oktober av Stephen Odell.

- Stephen Odell har lång erfarenhet från ledande positioner inom bilindustrin, säger Alan Mulally, VD på Ford Motor Company. Han har tunga meriter från Ford, Jaguar och Mazda och nu är det rätt tid för honom att anta nya utmaningar på Volvo. Stephen är rätt person att tillsammans med Lewis Booth och Volvo Personvagnars företagsledning föra Volvo Personvagnar framåt och vända företaget till långsiktig lönsamhet.

Stephen Odell, 53 år, har närmast varit Chief Operating Officer hos Ford of Europe och ser nu fram emot att ta över ansvaret för Volvo PV.

- Volvo är ett mycket starkt varumärke. Attributen som gör Volvo svenskt -säkerhetstänkande, omsorg om miljö och skandinavisk design - attraherar kunder över hela världen. Vi ska ytterligare förstärka Volvos premiumkaraktär med hjälp av dessa attribut. Volvo är ett modernt varumärke för kunder av idag, säger Stephen Odell och fortsätter:

- Det finns en förbättringsplan fastlagd som ska göra företaget mer konkurrenskraftigt genom att bygga vidare på Volvos styrkor. Volvo kommer att ha en mer självständig roll inom Ford Motor Company, samtidigt som man drar nytta av synergieffekter inom produktutveckling och inköp tillsammans med Ford.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Bengt Svensson
2008-09-03 10:59

Helt otroligt att amerikanarna får förstöra Volvo på detta vis. Nu tar de in en av sina egna som VD. Suck!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.