Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volvos självkörande bil ersätter flygresor

Publicerad 5 september 2018 (uppdaterad 5 september 2018)
Konceptet 360c tar bekvämlighet till en ny nivå.
”Varför flyga när du kan bli skjutsad?” Undrar Volvo och räknar sedan upp alla jobbiga saker som flygresenärer måste uthärda, såsom köer till säkerhetskontroll och högljudda, trånga flygplan. Lösningen heter Volvo 360c, en helt självkörande elbil, vars insida kan förvandlas till kontor, sovplats eller vardagsrum, beroende på resenärens önskemål.

Idén är att ersätta alla affärsresor som nu sker med flyg och som är drygt 30 mil. 
– Att ta inrikesflyget känns som en bra idé när du köper din biljett, men är det i själva verket inte. 360c representerar vad som kan komma att omdefiniera branschen, säger Mårten Levenstam, vice vid på företagsstrategi på Volvo Cars. Han fortsätter:
– Sovkupén låter dig njuta av en tyst resa i första klass natten igenom och där du vaknar upp utvilad på din destination. Det skulle kunna göra det möjligt för oss att konkurrera med världens ledande flygplanstillverkare.

Innan Volvo presenterade framtidsvisionen 360c lade de upp ett kryptiskt ljudmeddelande på sociala medier och lät sina följare spåna fritt om vad det var de tänkte presentera. Diskussionen kom snabbt in på självkörande bilar. 

Volvo vill också att det ska fastställas en global standard för hur självkörande fordon kommunicerar med andra trafikanter och ger exempel på det i sitt koncept. 

Diskutera: Vad tycker du om Volvos framtidsvision med 360c?
Embed
Embed
Embed

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.