Bild
Nästa artikel

Volvos fortsätter att backa: "En betydande förlust"

Nyheter

Motgångarna fortsätter för Volvo PV. Under årets andra kvartal gjordes en förlust på drygt 720 miljoner kronor. Därmed fortsätter raset för företaget.

- Det är fortfarande en betydande förlust, säger Volvo PV:s vd Fredrik Arp till TT.

På torsdagen släpptes siffrorna på Volvo Personvagnars andra kvartal i år. Och det var långt i från en glädjande rapport som presenterades. Volvo PV gjorde en förlust på 120 miljoner dollar, drygt 720 miljoner kronor, enligt Fords delårsrapport.

Därmed har Volvo förlorat omkring 1,6 miljarder kronor i år. Skälen till förlusten ska enligt Fredrik Arp vara en kombination av låg dollarkurs, ökade priser på drivmedel och råvaror samt lågkonjunkturen på den nordamerikanska marknaden. Men Volvos vd tror ändå på en förbättring av resultatet i höst.

- Det är fortfarande en betydande förlust. Arbetet fortsätter med att både gasa och bromsa. Bromsa såtillvida som vi redan har lanserat ett sparpaket där vi under hösten drar ner kostnaderna ytterligare, säger Volvo PV:s vd Fredrik Arp och fortsätter:

- Och gasa såtillvida som vi fortsätter leverera en mängd ny teknik när det gäller att dra ner bränsleförbrukningen i våra bilar, och samtidigt kommer vi med en helt ny produkt i höst som kommer att påverka resultatet framför allt i fjärde kvartalet positivt.

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.