Bild
Nästa artikel
Volvo XC90 uppdateras
Volvo XC90 uppdateras

Volvo XC90 uppdateras

Nyheter

Sitt fem, fyra, sju eller sex stycken i suven som blir mildhybrid.

Volvo förnyar flaggskeppet XC90. Utseendemässigt innebär det nya färger, till exempel ”Thunder Grey” och ”Birch Light Metallic”.  Grillen har fått ny formgivning och fälgarna har förändrats.

För första gången kan XC90 köpas med sex stycken sittplatser. Bilen kan också fås som femsitsig, sjusitsig eller lyxiga Excellence-varianten med plats för fyra. Det finns en ny klädsel med ullinblandning.

Volvo XC90 uppdateras

Infotainmentsystemet, som tidigare bara haft stöd för Appletelefoner och CarPlay, är nu också Android-vänligt i form av Android Auto. Säkerhetsfinessen Oncoming Lane Mitigation är ärvt från småsyskonet XC60 och griper in och styr om det finns risk för kollision med en mötande bil. 

Volvo XC90 blir först ut med drivlinealternativet ”B”. Det är namnet för Volvos mildhybridsystem där diesel- eller bensinmotorer får elektrisk hjälp av ett 48V-system som tar tillvara på energin som produceras vid inbromsning. Det nya brake-by-wire-systemet hjälper till att sänka bränsleförbrukningen med upp till 15 procent, enligt Volvo.

Uppdaterade XC90 börjar tillverkas vid Torslandafabriken i maj och går att beställa nu. 

Diskutera: Vad tycker du om Volvo XC90?

Volvo XC90 uppdateras
Taggar: Nyheter, Volvo XC90

Kommentarer

#1
2019-02-25 15:19

Någon ser någon skillnad? Tråkig, törstig och otymplig bil har blivit sämre. Två nya färger och en omdesignad grill är inget förnyelse!

Att sänka förbrukningen med 15% ger ändå en förbrukning på över litern. Omodernt.

#2
2019-02-25 20:10

Isoderlund: Spela roll. Det är fortfarande en utmärkt familjebil för en stor familj. De åker tryggt och säkert. Du får in 6-7 personer med rimliga utrymmen. Vad är ditt förslag? En Model X för 1,5 mille för att kunna säga att man inte är omodern?

#3
2019-02-25 20:31

Det är säkert en alldeles utmärkt bil för de som har råd att köpa denna vagn. Snygg är den såväl in som utvändigt och framförallt en otroligt komfortabel, tysssst och trafiksäker bil som jag tror att de allra flesta skulle vilja ha om de hade råd att köpa den.

#4
2019-02-25 21:10

Nåja, vad man tycker om designen är subjektivt. Jag tycker inte den är snygg. Men visst, den är rymlig och man kan framöver sitta på ullklädsel.
Men på typiskt Volvo-manér håller man igen på facelifts och designförändringar. En del kan tycka att det är smart men risken är att det blir som tidigare, konkurrenterna utvecklas vidare medan Volvos design blir förlegad och tråkig.

#5
2019-02-26 05:55

en förfinad dinosaurie

#6
2019-02-26 10:35

Tänk om man hade kunnat köra den i tvättmaskinen och krympt ned den 15% i både storlek och vikt, vilken succe! Designen är skitsnygg, mycket snyggare en XC40, men storleken skulle funnits i typ Hyundai Konas.

#7
2019-02-26 20:12

Trist ”B-hybrid” från Volvo, tycker jag.. Skulle aldrig köpa en ny Volvo idag. Möjligtvis om de levererar en ren elbil bättre än Tesla - men då får jag vänta lääääänge..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.