Nästa artikel
Volvo visar detaljerad laserradar
Nyheter

Volvo visar detaljerad laserradar

Publicerad 28 november 2018 (uppdaterad 28 november 2018)
Demonstrerar vad de menar är världens mest avancerade LiDAR hittills, vilket sägs vara banbrytande för utvecklingen av självkörande bilar.
Under pågående Automobility LA-mässan i USA visar Volvo Cars tillsammans med teknikföretaget Luminar upp hur långt de kommit i utvecklingen av LiDAR.

Tekniken är en slags radar som använder sig av pulserande lasersignaler för att orientera sig i omgivningen, ungefär som en fladdermus hittar vägen med att skicka ut ultraljud som studsar tillbaka när de träffar olika objekt. LiDAR är en nödvändighet för självkörande bilar och sitter ofta på taket på autonoma testfordon. 

Systemet är så pass förfinat att det kan urskilja armar, ben och kroppshållning hos människor utanför det självkörande fordonet.

Luminars och Volvos laserradar är så pass avancerad att systemet kan upptäcka mänskliga poser, inklusive armar och ben, samt detektera objekt på 250 meters håll. Volvo hävdar att det tidigare inte varit möjligt för LiDAR-system att registrera saker med den här detaljnivån eller distansen. 

Volvo köpte tidigare i år in sig i nystartade Luminar, som har som specialitet att utveckla av core sensing-teknik för självkörande bilar.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos och Luminars LiDAR-teknik?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.