Bild
Nästa artikel
Volvo visar detaljerad laserradar

Volvo visar detaljerad laserradar

Nyheter

Demonstrerar vad de menar är världens mest avancerade LiDAR hittills, vilket sägs vara banbrytande för utvecklingen av självkörande bilar.

Under pågående Automobility LA-mässan i USA visar Volvo Cars tillsammans med teknikföretaget Luminar upp hur långt de kommit i utvecklingen av LiDAR.

Tekniken är en slags radar som använder sig av pulserande lasersignaler för att orientera sig i omgivningen, ungefär som en fladdermus hittar vägen med att skicka ut ultraljud som studsar tillbaka när de träffar olika objekt. LiDAR är en nödvändighet för självkörande bilar och sitter ofta på taket på autonoma testfordon. 

Systemet är så pass förfinat att det kan urskilja armar, ben och kroppshållning hos människor utanför det självkörande fordonet.
Systemet är så pass förfinat att det kan urskilja armar, ben och kroppshållning hos människor utanför det självkörande fordonet.

Luminars och Volvos laserradar är så pass avancerad att systemet kan upptäcka mänskliga poser, inklusive armar och ben, samt detektera objekt på 250 meters håll. Volvo hävdar att det tidigare inte varit möjligt för LiDAR-system att registrera saker med den här detaljnivån eller distansen. 

Volvo köpte tidigare i år in sig i nystartade Luminar, som har som specialitet att utveckla av core sensing-teknik för självkörande bilar.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos och Luminars LiDAR-teknik?

Volvo visar detaljerad laserradar
Taggar: Nyheter, Volvo

Kommentarer

#1
2018-11-28 12:03

Men det är inte speciellt bra att få laserstrålar i ögonen, har teknikerna tänkt på att det faktiskt finns levande varelser i trafikmiljön också?

#2
2018-11-29 10:59

Detta är en komponent som möjliggör ett stort framsteg för trafikutvecklingen - nästa generation förarstöd skapar en möjligheten till både ökad tillgänglighet och säkerhet på en helt ny nivå.

#3
2018-11-29 20:43

Spännande utveckling med stora möjligheter till stor trafiksäkerhet som alla stora bilbolag håller på med

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.