Bild
Nästa artikel

Volvo och Saab samarbetar - för de svenska vägarna

Nyheter

I höst lägger regeringen ett förslag om satsning på infrastrukturen. Nu gör Volvos Leif Johansson och Saabs Jan Åke Jonsson ett gemensamt utspel i kampen om nya vägar - tillsammans med sina allierade i handelskammaren.

- Nu går vi in i finalen, säger Anders Källström, vd för Västsvenska Industri- och Handelskammaren, till TTELA.se.

På måndag kommer Industri- och handelskammaren i Västsverige ha presskonferens. Då medverkar AB Volvos vd Leif Johansson, Saab Automobiles vd Jan Åke Jonsson, Stena AB:s vd Dan Sten Olsson, industrimannen Carl Bennet och handelskammarens ordförande Finn Johnsson och vd Anders Källström.

Målet är att föra fram de satsningar som Handelskammaren anser är viktiga för Västsverige - främst på vägarna.

- Den här gången har vi jobbat i det tysta. Vi har haft dialog med politiker på alla nivåer. De vill ha det så. Vilken effekt samtalen haft återstår att se, menar Anders Källström.

Fokus på måndagens presskonferens förväntas ligga på finansieringslösningar för de västsvenska projekten. Handelskammaren har tidigare propagerat för vägavgifter, pengar från näringslivet och det västsvenska samhället.

- Regeringen har bett om hjälp med finansieringen eftersom staten inte klarar alla behov. Vi har jobbat med detta i dialog med politikerna, säger Anders Källström.

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2015-06-03 17:43

Klart det inte finns några ytterligare pengar- De går till järnvägen.
Hela tiden hör man hur järnvägen får ytterligare miljardanslag.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.