Bild
Nästa artikel
Volvo investerar i israeliska teknikföretag

Volvo investerar i israeliska teknikföretag

Nyheter

Biltillverkaren hoppas kunna använda bolagens teknik i sin egen verksamhet.

Volvo Cars Tech Fund lanserades förra året och investerar i nystartade teknikföretag världen över. Nu har fonden riktat in sig på de två startupföretagen MDGo och UVeye, båda med högkvarter i Tel Aviv.

MDGo specialiserar sig på medicinsk artificiell intelligens och försöker med hjälp av sin teknik att rädda liv efter det att en olycka skett. Tekniken kommer att kombinera realtidsdata från bilen i samband med en olycka med medicinsk kunskap. Syftet är att göra automatiserade och omedelbara förutsägelser om typen av skador som räddningspersonalen sannolikt kommer att mötas av när de kommer fram till olycksplatsen.

– MDGo:s teknik syftar till att göra något som ligger oss varmt om hjärtat, vilket är att rädda liv, säger Zaki Fasihuddin, vd för Volvo Cars Tech Fund i ett pressmeddelande.

Fondens andra investering, UVeye använder avancerad teknik för automatisk utvändig inspektion och skanning av bilar. Detta för att upptäcka skador, bucklor och repor.

Volvo tittar redan nu på att använda sig av UVeyes teknik för besiktningar av bilar efter att de har rullat av produktionslinjerna. En första pilot är tänkt att starta senare i år vid Volvo Cars fabrik i Torslanda. 

Sedan starten förr året har Volvo Cars Tech Fund investerat i ett flertal startups, men detta är första gången som man satsar på företag utanför USA och Europa.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos investeringar?
Taggar: Nyheter, Volvo

Kommentarer

#1
2019-07-23 12:47

Känns lite riskabelt när Iran nyligen hotat att förinta Israel på en halvtimme...

#2
2019-07-23 14:44

Känns lite oetiskt...

#3
2019-07-23 15:09

Vad säger värdegrundsexpertisen på Volvo om att investera i företag verksamma i en korrupt terrorregim?

#4
2019-07-23 16:35

Gissar att det är kineserna och inte vårt `gamla Volvo´ som valt denna investering.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.