Bild
Nästa artikel
Volvo får böta miljoner i USA

Volvo får böta miljoner i USA

Nyheter

Volvo döms att böta 1,5 miljoner dollar till amerikanska myndigheter efter att ha rapporterat säkerhetsbrister för sent.

Volvo Cars North America har gått med på att betala böterna på 1,5 miljoner dollar, motsvarande drygt 10 miljoner kronor. Amerikansk lag kräver att alla biltillverkare rapporterar säkerhetsbrister till myndigheterna inom fem arbetsdagar och skyndsamt återkallar de berörda bilarna.

Myndigheternas utredning visar att Volvo misslyckats med ett rapportera problem, som lett till återkallelser, i tid vid totalt sju tillfällen. Sex av regelbrotten inträffade 2010 och det sista i år.

En representant för de Amerikanska myndigheterna understryker vikten av att säkerhetsbrister i fordon inrapporteras snabbt, och att man förväntar sig att biltillverkare ska följa rådande lagar, i ett uttalande.

Återkallelserna som berörs inkluderar bland annat fel information i manualen för lufttryck i däcken och luftkuddar som inte fungerade som de skulle.

Diskutera: Hur ser du på bötfällningen av Volvo i USA?

Taggar: Nyheter, , Volvo

Kommentarer

#1
2012-07-04 20:59

Lagar är tuffare i Amerika och det är för att alla kan stämma alla för rena idiotbeloppen om man inte ser till att allt funkar så det är nog ganska normalt att få dessa bötesbeloppen.

#2
2012-07-09 09:24

Beroende på att advokater jobbar på provision, så det gäller att blåsa motparten på så mycket som möjligt för att göda den egna plånboken.
Det finns ett federalt lagförslag för att komma tillrätta med detta.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.