Nästa artikel
Volvo: Elbilen kostar som en avgasbil – redan om tre år
Nyheter

Volvo: Elbilen kostar som en avgasbil – redan om tre år

Publicerad 2022-11-22 09:15
Volvo befinner sig på en tydlig resa mot ett helelektrifierat program. Kostnadsbalansen mellan att välja en elbil eller fossildriven bil bedömer företaget närmar sig med stormsteg.

EU har förbjudit försäljningen av nya fossilbilar från och med år 2035. Det har satt press på tillverkarna, där många är i full färd att ställa om hela sin produktion och modellprogram för att nå ett helelektrifierat modellprogram.

Volvo Cars är inget undantag, där målet är satt att nå denna punkt redan år 2030. I samband med lanseringen av den senaste elbilen Volvo EX90, meddelade den nytillträdde chefen Jim Rowan att han förväntar sig en prismässig balans mellan elbilar och övriga fordon redan år 2025. Samma år ska Volvo Cars, enligt sitt satta mål, redan kommit halvvägs på sin resa mot ett fullständigt elektrifierat personbilsprogram.

Tillverkaren har också satt ett fabriksövergripande mål om att bli helt klimatneutral i sin tillverkningsprocess senast till år 2040. 

För stunden har Volvo två helt eldrivna modeller i sitt program: XC40 Recharge (samt coupésyskonet C40) och nyligen lanserade EX90.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 2022-11-22 11:08 Ja, Kinabil-importörerna ser…
  • 2022-11-22 10:18 Egentligen är vi ju redan…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.