Bild
Nästa artikel
I Volvos amerikanska fabrik som ska stå färdig 2018 är det tänkt att nya S60 ska produceras. Här syns gamla S60 på produktionslinan i belgiska Gent.
I Volvos amerikanska fabrik som ska stå färdig 2018 är det tänkt att nya S60 ska produceras. Här syns gamla S60 på produktionslinan i belgiska Gent.

Volvo dubblar kapaciteten i bilfabrik

Nyheter

Det innebär en till produktionslina i anläggningen som håller på att byggas i South Carolina, USA.

Satsningen på ytterligare en produktionslina sägs kosta drygt en miljard dollar, motsvarande nästan 8 miljarder svenska kronor. Det rapporterar Automotive News, med hänvisning till lokaltidningen Charleston's Post and Courier.

Satsningen dubblerar därmed antalet anställda med 2.500 tjänster till utöver de 2.000 som ursprungligen rekryterats för biltillverkningen som drar igång 2018 när fabriken i Charleston, South Carolina, är färdigbyggd.

Det kommer att bli nya S60 som produceras här, plus ytterligare en Volvomodell, men vilken det blir är än så länge hemligt. 
 
Diskutera: Vad tycker du om Volvos satsningar i USA?
 
Taggar: Nyheter, Volvo

Kommentarer

#1
2017-09-20 12:48

Låter vettigt. USA är Volvos största marknad och tillverkning i USA kan nog öka försäljningen. Konkurrenter så som BMW och Mercedes har fabriker där.

#2
2017-09-20 16:32

Det här är goda nyheter för blöjraggarna som åker Volvo på jänkarcruisingarna. Plötsligt kan en Volvo vara en äkta amerikanare.

#3
2017-09-21 18:07

Kanske slutar Volvo helt med bilproduktion i sverige.
Hemska bilar som ändå bara tär på allt..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.