Nästa artikel
Volvo delar realtidsdata
Nyheter

Volvo delar realtidsdata

Publicerad 7 maj 2018
Volvo Cars och Lastvagnar kommer att dela realtidsdata med varandra för att varna om olyckor.
Det är redan i år som den anonymiserade datan (för att följa GDPR) kommer delas mellan Volvo-lastbilar, som har  tillverkarens eget riskvarningssystem och säljs i Norge och Sverige, och Volvo-bilar med varningssystem för varningsblinkers. Förhoppningen är att det ska vara ett första steg mot en kritisk massa uppkopplade fordon för att förbättra den totala trafiksäkerheten. 

– Att dela säkerhetsdata i realtid baserat på vår uppkopplade säkerhetsteknik kan bidra till att undvika olyckor, säger Malin Ekholm, Vice President för Volvo Cars Safety Centre. Ju fler fordon vi har som delar säkerhetsdata i realtid, desto säkrare blir våra vägar. Vi ser fram emot att etablera ytterligare samarbeten med andra partners som delar vårt engagemang för trafiksäkerhet.

Volvo Cars system (infört 2016 och standard för 90- och 60-serierna samt XC40) aktiveras tillsammans med varningsblinkers och skickar då en varning till alla bilar i närheten genom en molnlösning. Det samarbetet gör är att addera Volvo Lastvagnar till molnlösningen för att täcka ett större område.

Diskutera: Vill du se att fler tillverkare delar med sig av realtidsdata? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2018-05-08 11:25
systembolaget

Ja bättre att hjälpa än att stjälpa.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.