Nästa artikel
Volvo bygger upplevelsecentrum i Göteborg
Nyheter

Volvo bygger upplevelsecentrum i Göteborg

Publicerad 31 mars 2022 (uppdaterad 31 mars 2022)
Illustration: Henning Larsen
World of Volvo öppnar i början av 2024.

Personbilstillverkaren Volvo Cars ska tillsammans med lastbils- och bussverksamheten Volvo Group etablera vad de kallar för ett upplevelsecentrum mitt i centrala Göteborg.

– Volvo har alltid hört samman med Hisingen och vårt nuvarande Volvo-museum har legat lite avsides och inte så tillgängligt längst väster ut på Hisingen. Frågan har därför väckts att etablera Volvos varumärke i centrala Göteborg på ett helt nytt sätt, berättar Magnus Wrahme, VD, World of Volvo, i ett pressmeddelande.

En fem våningar hög byggnad med underjordiskt parkeringsgarage ska byggas på platsen där Saabs växellådsfabrik låg förr i tiden, en bit söder om nöjesparken Liseberg. Ytan är lika stor som Gamla Ullevi och byggnaden kommer att vara mestandels i trä med inspiration från västkusten.  

Här är det tänkt att köpare ska kunna få sin nya Volvo speciallevererad och i lokalerna ska det också finnas restauranger, museer och möjlighet till konferenser eller event.

– Vi insåg att vi har ett fantastiskt varumärke som vi nog inte har profilerat tillräckligt och dragit nytta av, men det gör vi nu genom World of Volvo, säger Magnus Wrahme.

World of Volvo ska vara färdigbyggt i slutet av 2023 och i början av 2024 är det tänkt att invigningen ska ske.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2 april 2022 Samma upplägg som Kinesiska…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.