Bild
Nästa artikel

Volkswagens miljöbilar för E85

Nyheter

Strax efter årsskiftet kommer fyra nya E85-modeller från Volkswagen. Det är Golf, Golf Plus, Golf Variant och Jetta som kommer i etanolutförande.

Sedan tidigare har Volkswagen tre miljöbilar på sitt modellprogram. Det är Polo BlueMotion och Polo TDI 80 (diesel) samt Touran EcoFuel (gas). Inom kort lanseras ytterligare ett miljöbilsalternativ: Golf BlueMotion, en optimerad TDI-version med 119 g CO2/km. Därmed kvalificerar den sig som miljöbil enligt den statliga normen.

Speciellt för den svenska marknaden lanserar man nu också fyra modeller i E85-utförande: Golf, Golf Plus, Golf Variant samt Jetta.

Golf är en av Volkswagens volymmodeller och med en E85-version tror Volkswagen att bilen får en ännu starkare ställning på den svenska marknaden.

- Våra E85-bilar är inte enbart miljöbilar enligt Vägverkets definition - de är dessutom befriade från trängselskatten i Stockholm, säger Claes Jerveland, chef för Volkswagen i Sverige.

De fyra E85-bilarna får premiär strax efter årsskiftet men går att beställa redan i höst. Priserna är:

* Golf 1,6 E85: 160 600 kronor
* Golf Plus 1,6 E85: 172 600 kronor
* Golf Variant 1,6 E85: 173 500 kronor
* Jetta 1,6 E85: 180 600 kronor

I priset ingår fabriksmonterad, elektrisk motorvärmare.

- Vi har faktiskt en viss erfarenhet av detta bränsle sedan tidigare. I Brasilien tillverkar och säljer Volkswagen etanolbilar, säger Claes Jerveland.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Per Karlsson
2007-10-07 22:38

Förhoppningsvis lanserar VW snart även fler modeller med gasdrift. De har bl.a. visat en lovande prototyp: Passat TSI EcoFuel.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.