Bild
Nästa artikel
Matthias Müller fick i uppdrag att reda ut röran efter att det visat sig att Volkswagen fuskat i utsläppstester för tre år sedan. Nu slutar han som chef för Volkswagengruppen.
Matthias Müller fick i uppdrag att reda ut röran efter att det visat sig att Volkswagen fuskat i utsläppstester för tre år sedan. Nu slutar han som chef för Volkswagengruppen.

Volkswagenchef slutar

Nyheter

Matthias Müller kliver ner från posten som koncernens vd och efterträds av Herbert Diess. Dessutom passar Volkswagengruppen på att vårstäda i utbudet.

Matthias Müller fick det utmanande uppdraget att ta över ledarskapet för Volkswagengruppen hösten 2015, när förre vd:n Martin Winterkorn avskedades efter att dieselskandalen uppdagats.

Sedan dess har Müller styrt Volkswagenskutan med alla dess 12 varumärken som spänner över områdena personbilar, bussar, lastbilar och motorcyklar. Nu ersätts han av Herbert Diess, som har basat för Volkswagenbilarna innan.

Volkswagenkoncernen passar också på att omgruppera sina bilmärken i nya varumärken: 
  • Volume: Volkswagen, Skoda och Seat 
  • Premium: Audi
  • Super Premium: Porsche, Bugatti, Bentley och Lamborghini
Dessutom är planen att lastbilsavdelningen, där Scania ingår, ska börsintroduceras.   

Diskutera: Vad tror du att förändringarna kommer att få för konsekvenser för Volkswagengruppen?     
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-04-13 10:59

Slutar? Han fick väl sparken. Och nu ska Skoda och Seat jämföras med Volkswagen? Jag tror inte på den strategin, jag tror Skoda och Seat behöver vara billigare än VW annars är det risk för intern kannibalism.

#2
2018-04-13 11:27

VW ID ska väl kosta som en motsvarande Golf och då kan den inte vara en premiumprodukt utan måste gå ner i tillverkningskostnad. Att ha dem i förväntad "Audi-nivå" skulle göra dem svårsålda.

#3
2018-04-13 11:44

Dessa chefer på VW blir aldrig långvariga på sina poster, säg vad beror det på? Märkligt!

#4
2018-04-13 12:49

Nyhet? så här har det ju varit länge...

#5
2018-04-13 13:06

Raphael
Det finns inget som säger att en Seat ska kosta lika mycket som en VW. Om du läser benämningen igen står det Volume...

#6
2018-04-13 14:09

Tror detta är ett steg i rätt riktning, Diess är inte någon gammal VW räv som varit med och kliat Dr Winterkorns rygg utan kan anses vara nytt blod.
Matthias Müller var en del av den gamla gubbklubben som varit med och skapat alla problem som VW nu försöker ta sig ur.

Om omgrupperingen är rätt och om det är bättre eller sämre återstår väl att se, tycker det var lite konstigt att som innan t.ex. ha Seat och Audi i samma grupp. Det skickade signalen att Seat var en "budget" Audi.

Får hoppas att Diess får förtroende inom bolaget och har en gruppering kreativa människor som tar VWgruppen framåt.

#7
2018-04-13 15:01

Eftersom vw och Skoda är ganska likvärdiga i stort sätt allt och i kvaliten så är det nog klokt att omforma begreppen till volym och premium för Audi.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.