Nästa artikel
Volkswagen T-Roc som Cabriolet
Nyheter

Volkswagen T-Roc som Cabriolet

Publicerad 14 augusti 2019 (uppdaterad 14 augusti 2019)
Här är biltillverkarens första taklösa suv.
Volkswagen bekräftade redan i början av 2018 sina planer att förvandla T-Roc till en cabriolet och nu ser vi resultatet. Det ska tilläggas att det är en nästintill produktionsklar prototyp på bilderna.

Bakdörrarna har offrats och taket kapats och ersatts av textil. Tygtaket fälls på nio sekunder med ett knapptryck och detta kan göras i hastigheter upp till 30 kilometer i timmen. T-Roc Cabriolet är lite över 4,2 meter lång och passagerarna kan njuta av att sitta nästan 60 centimeter över markytan. I bagageutrymmet får det plats 284 liter. 
Vanliga T-Roc fick fem av fem stjärnor när den krocktestades och stor vikt har lagts vid att cabrioletvarianten ska kunna hålla samma standard, trots att den saknar tak. Om bilen är på väg att rulla runt skjuts ett skydd upp bakom de bakre nackstöden. Dessutom är vindrutan förstärkt och strukturella modifieringar har gjorts i dörrar, sidopaneler och undertill på bilen. 
Motoralternativen är framhjulsdrivna och består av två turboladdade bensinmotorer på 115 eller 150 hästkrafter. Manuell växellåda är standard på det effektsvagare alternativet, 150-hästarsversionen kan fås med sjustegad automatlåda. 

Bilen byggs i tyska Osnabrück, en fabrik som har erfarenhet av att sätta ihop såväl Beetle som Golf i cabrioletversion. 

Volkswagen T-Roc Cabriolet börjar säljas våren 2020. Mer information om den kommer lagom till bilmässan i Frankfurt i mitten av september. 

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.