Bild
Nästa artikel
Volkswagen satsar på bildelningstjänst

Volkswagen satsar på bildelningstjänst

Nyheter

Som ett steg i sitt hållbarhetsfokus lanserar Volkswagen en bildelningstjänst med enbart elbilar.

Tjänsten kallas We och har planerad start i Tyskland under 2019, innan vidare lanseringar sker under 2020 för större städer i Europa, Nordamerika och Asien. 

- Vi är övertygade om att bildelningsmarknaden fortfarande har potential. Därför går vi in i denna marknad med ett holistiskt koncept som täcker alla behov av rörlighet från den korta resan som tar bara några minuter till den långa semesterresan, säger försäljningschefen Jürgen Stackmann.

Det som särskiljer We är alltså att alla bilar ska vara elbilar, i pressmeddelandet inkluderar Volkswagen en bild på I.D. Concept. Volkswagen har, med större fokus sedan dieselskandalen, planer på att släppa fler bilar i I.D.-familjen och elbilar överlag som säkerligen kommer inkluderas i tjänsten.

Diskutera: Vad tycker du om bildelningstjänster? 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-07-11 11:18

Bildelning, förstår mig inte alls på grejen... Men det är väl nåt för storstäder, antar jag och en yngre generation...

#2
2018-07-11 17:06

Bildelning tror jag inte ett dugg på, skulle aldrig funka för mig. Och bilen på bilden ser väldigt sportig ut med noll komfort.

#3
2018-07-12 10:36

Bildelning borde fungera i tätorter men ute på landsbygden blir det svårt att få ekonomi i bildelningen. Olönsamheten flyttas från bilägaren till bildelningsföretaget samt borde göra bildtillverkardirektörerna sömnlösa på grund av att världsproduktionen av bilar kommer stagnera och minska. Detta tacka vare att utnyttjandegraden per fordon kommer öka från storleksordningen 10 % till kanske det fyr-femdubbla. Den som blir överlycklig borde vara moderjord som med detta får en minskad miljöbelastning.

#4
2018-07-13 09:03

Artikelns första stycke berättar att tjänsten lanseras i större städer. Det här är ett måste när en parkeringsplats kan kosta miljoner och trafikinfarkten är total. För vårt land kan det (möjligen) passa i våra tre största städer.
I övrigt tveksamt på en bredare basis.

#5
2018-07-13 11:59

Beror väldigt mycket på vad det kommer att kosta. Elbilar är inte billiga så månadskostnaden kommer troligen att bli ganska hög.

#6
2018-07-13 15:59

(OT)@j.l för moderjord har det faktiskt ingen betydelse alls vad vi gör, inget människor kan åstadkomma påverkar jorden speciellt, den har klarat mycket mer och värre saker, däremot vi själva är de som sitter med Svartepetter. För jorden blir det bara en förändring andra djur, andra bakterier andra miljöer, men knappast något vår moderjord skulle reflektera över.

Det är faktiskt inte för någon annan än oss själva vi ska värna om miljön, sedan så är även vi människor rätt anpassningsbara, inte så att vi kan stå emot en astroid, men knappast så att det är ett dieselförbud som är räddningen för vår ras på jorden om nu någon faktiskt tror det. På individnivå möjligen, men det går aldrig att bevisa, den individen skulle kanske dött/blivit sjuk eller fött ett barn med fosterskador i alla fall, likväl som det alla vet att det föga har något gott med sig av att sitta och dra i sig dieselavgaser...men om folk med en något högre ålder som orkar läsa detta, inte f-n är luften sämre längs vägarna än när ni var små!? Gå längs en raggarparad eller starta ett par traktorer från 50 talet och stå ut med det, kanske minns ni lite av ungdomensdofter...så visst tusan har det gått åt rätt håll, dagens partikelmängd kanske är högre, men den är knappast ett hot mot mänskligheten. Man ska inte vara orolig i onödan, större fara i det än det man oroar sig för isof.

Över till ämnet, som vanligt är det ekonomin som är av betydelse, klarar man sig att dela bil vette tusan om man behöver bil alls, om man är krass, oftast vill alla ha bilen samtidigt...annars fungerar vanlig hyra.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.