Nästa artikel
Volkswagen Polo nafsar Golf i hälarna
Nyheter

Volkswagen Polo nafsar Golf i hälarna

Publicerad 16 juni 2017 (uppdaterad 16 juni 2017)
Småbilen kryper allt närmare storasyskonet i storlek.

Volkswagen har presenterat sjätte generationen av småbilen Polo vid ett evenemang i Berlin. Den marknadesfördes som en ”klasslös bil” under sloganen ”Perfektion kan också vara exalterande”.

Polo är andra bil ut att baseras på Volkswagens nya MQB-plattform för småbilar. Grunden hade premiär i Seat Ibiza som Vi Bilägare provkörde nyligen. Tack vare MQB har Polo blivit drygt åtta centimeter längre och är nu över fyra meter lång. Steget upp till Golfklass blir allt mindre. Bagageutrymmet har växt med 25 procent och sväljer nu 350 liter.

Interiören har moderniserats med digital infodisplay, en mellan 6,5 till 8 tum stor pekskärm till infotainmentsystemet och stöd för MirrorLink, Apple CarPlay samt Android Auto.

Till Sverige kommer tre bensinmotorer, en dieselmotor och även en gasdriven variant, 1,0 TGI på 90 hästkrafter. Dieselmotorn levererar 95 hästar och bland bensinmotorerna märks Volkswagens nyutvecklade motor 1,5 TSI EVO med cylinderavstängning och ett kraftuttag på 150 hästkrafter. På premiären av bilen nämndes ingenting om någon form av elektrifierad drivlina.

På den svenska marknaden finns tre utrustningspaket: Polo, Polo GT och Polo GTI. Den sportiga toppmodellen GTI har en tvåliters bensinmotor på 200 hästkrafter under huven och differentialbroms. Det finns 14 lackfärger att välja mellan. LED-lyktor är tillval, liksom klimatanläggning som filtrerar bort skadliga partiklar. Andra kryss i tillvalslistan är panoramasoltak, och trådlös mobilladdning.

Volkswagen Polo GTI.

Bilen är standardutrustad med automatisk broms för andra fordon och fotgängare. Adaptiv farthållare med stopp/startfunktion är tillval. Andra säkerhetsfunktioner som går att få på Polo är dödavinkelnvarnare och varning för korsande trafik vid backning.

Säljstart i Sverige blir i månadsskiftet mellan juli och augusti. Priserna är inte satta än.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Polo?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.