Bild
Nästa artikel
Volkswagen köper majoritet i Volvoföretag

Volkswagen köper majoritet i Volvoföretag

Nyheter

Förvärvar 75 procent av aktierna i svenska WirelessCar som specialiserar sig på uppkopplade fordon.

WirelessCar grundades 1999 i Göteborg och har varit ett helägt dotterbolag till Volvo sedan 2007. WirelessCar har 370 anställda och jobbar med tjänster och system till uppkopplade fordon, såsom concierge och betalningsservice vid vägtullar, men också nödhjälp, till exempel diagnos på distans vid fel på bilen. Cirka 3,5 miljoner bilar från olika tillverkare är uppkopplade till WirelessCars plattform.

Volkswagen ska använda sin nya investering till att driva utvecklingen framåt av sin molnbaserade plattform till personbilar, Volkswagen Automotive Cloud.
– Vi är fast beslutna att behålla vår position som ledare inom uppkopplade fordon och tjänster. Det här avtalet gör det möjligt för oss att fullt ut fokusera våra resurser och aktiviteter inom det här området på kommersiella fordon, säger Jan Gurander, vice vd för Volvokoncernen.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens köp av WirelessCar?
 

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-12-21 18:54

Säljs av Volvo lastvagnar alltså, inte Volvo Cars. En godbit som går Kina förbi. Framgår ganska tydligt om man tänker efter.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.