Nästa artikel
Volkswagen iBeetle integrerar iPhone
Nyheter

Volkswagen iBeetle integrerar iPhone

Publicerad 26 april 2013 (uppdaterad 26 april 2013)
Med en ny dockningsstation ska Volkswagen kunna integrera sina funktioner med iPhone. iBeetle blir första modellen.

Volkswagens nya dockningsstation för iPhone 4 och 4S finns tillgänglig som tillval till Beetle och Beetle Cabriolet från och med i höst. I början av nästa år kommer dock Volkswagen iBeetle, där är utrustningen blir standard med en dockningsstation för iPhone 5.

Utöver integrationen med Apples smartphone får Volkswagen iBeetle även ett nytt utseende. På utsidan finns bland annat 18-tums aluminiumfälgar av ”Disc”-typ, speciella spegelhus, nya sidopaneler och särskilda iBeetle-märken. På insidan gömmer sig bland annat ett nytt handtag till växlingen och sportstolar i svart läderklädsel.

iPhoneintegrationen i sig fungerar på så sätt att användaren laddar ner en särskild app, Volkswagen car net the Beetle, och kopplar in telefonen i bilen via dockningsstationen. När det är gjort kan föraren använda systemet för att bland annat lyssna på strömmad musik via Spotify och ta emot Facebook-meddelanden.

Appen har också funktioner som gör telefonen till ett extra instrument på instrumentbrädan. Här kan föraren bland annat få information om acceleration, samt temperaturer för olja och kylvätska. Dessutom kan Appen mäta körtid, körsträcka och bränsleåtgång för att hjälpa föraren att välja mellan olika vägar.

Missa inte galleriet med bilder på Volkswagen iBeetle och iBeetle Cabriolet, klicka på bilden till höger.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen iBeetle?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Smart av VW att bortse från 70% potentiella kunder för att tillfredsställa ägarna av Appletelefoner.
Fjärde kvartalet 2012 stod Android för just 70,1% av alla sålda smartphones, iPhone 21%...
Dock är de väl enklare att integrera då alla iPhone ser likadana ut medans det finns flera tillverkare av Android.

#2 • Uppdaterat: 2013-04-26 19:11
Raphael

Jag har svårt förstå varför de gör så stor grej av detta jämfört med konkurrenterna. Renault och Peugeot erbjuder bra iPhone-integration i senaste versionen av sina multimedia system, och dessa har i sina senaste versioner också en app-butik där det finns kartor och olika trafik- och fordonsrelaterade app:ar. Och Spotify kan man lyssna på ja via telefonen och en sladd (eller köra trådlöst). Både Renault Captur och Peugeot 2008 har sådana möjligheter när de släpps till sommaren med de senaste multimedia systemen. Men det finns en skillnad - de fungerar inte bara för iPhone utan även Android m fl. :)

Tar vi Renaults R-Link system specifikt så kan den exempelvis läsa upp RSS-strömmar, så man slipper läsa på skärmen när man kör utan kan lyssna på ens nyhetsströmmar istället. Den har inbyggt internet och e-mail. Renaults programbutik innehåller över 50 app:ar just nu, och ja en hel del spel - som dock inte kan användas när bilen kör.

Både Renaults och Peugeots multimediasystem använder pekskärm.

#3 • Uppdaterat: 2013-04-27 16:39
Hackenbush

Man måste alltså först kolla vilken telefon man har och vilka appar det finns innan man väljer bilmärke? Detta är ett verkligt I-lands problem

#4 • Uppdaterat: 2013-04-29 09:51
Raphael

Hackenbush, om man väljer Renault eller Peugeot-Citroén spelar det ingen roll vilken telefon man har, eller ens om man har en telefon. De har app:arna i sina egna system och egna programbutiker - man behöver inte ens ha en telefon utan man har e-mail, internet, navigation, väderleksrapporter m. m. i bilen ändå. Fast detta är inte helt gratis då, utan kostar en årsavgift för att få tillgång till typ Peugeot Connect med mera. Se det som att bilen har en inbyggd surfplatta / iPad, men med sitt eget operativsystem. Har man redan en telefon, så kan man koppla ihop den med systemet och då fortfarande utnyttja många tjänster - men då går det via telefonens abonnemang och internet istället för via bilens inbyggda. Detta fungerar med både iPhone och Android hos PSA och Renault. Kanske även med Windows Phone det vet jag inte än, det är iPhone och Android som de mest har gjort reklam för hittills (kanske för det är vanligast).

#5 • Uppdaterat: 2013-04-29 10:20
Hackenbush

Det där låter smidigt Raphael, i alla fall så länge man är intresserad av att köpa en Renault eller Peugeot-Citroén.
Samma lösning borde egentligen finnas i alla bilar idag.

#6 • Uppdaterat: 2013-04-29 10:25
Raphael

Det kommer allt mer hos alla tillverkare... Chrysler-Fiat har en ny lösning - uConnect (ersätter Fiats tidigare lösning). Men jag har tyvärr inte de exakta detaljerna för den än. Tror dock inte den har egna programbutiker eller eget internet utan kör via telefonen enbart.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.