Bild
Nästa artikel
Nyheter

Video: Vi Bilägare provkör Audi e-tron

Publicerad 15 oktober 2018 (uppdaterad 15 oktober 2018)
Redaktionschefen Tommy Wahlström reste till Namibia för att utvärdera den helt eldrivna suven som 600 svenskar redan ställt sig i kö för att köpa. Se videoklipp från provkörningen!
Hej Tommy, jag ser sand och palmer?
– Jodu, den här gången blev det riktigt långresa. Man får hoppas att Audi klimatkompenserat för dom har flugit oss journalister till Namibia för att köra elsuven e-tron. 

Varför i all världen så långt bort? 
– Man säger att man ville demonstrera fyrhjulsdriften med hjälp av halka och offroadkörning och att underlaget här ska motsvara svensk vinterväg! Bilen är till stora delar utvecklad i trakerna av Arvidsjaur och Arjeplog. 

Hur går den då? 
– Väldigt bra får jag säga! Med elektronikens hjälp kan bilens egenskaper varieras mellan ytterligheterna. Allt från trygg familjesuv till bredsladdande rallybil. Med säkerhetssystemen avslagna och Quattrosystemet inställt på maximal bakhjulsdrift tyckte en kollega att det kändes som att köra rally-Amazon! 

Men är det här verkligen egenskaper man söker hos en elbil? 
– Nja, Audi tänker att e-tron ska fungera för ett brett spektra av kunder. Barnfamiljer som vill åka utsläppsfritt eller raceputtar som vill vara först ut från trafikljusen ska alla få sitt lystmäte. 

När kommer den till Sverige?
– De första bilarna dyker upp vid årsskiftet och 600 svenskar har redan ställt sig i kö. Prislistan börjar på 885 000 kr och som vanligt när det gäller Audi så blir slutpriset betydligt högre än så när man kryssat lite bland tillvalen. Men mer får ni veta om ni läser min provkörning i nr 16 av Vi Bilägare

Vi Bilägare har också gjort en podcast från provkörningen. Den kan du lyssna på här!

Diskutera: Vad tycker du om Audi e-tron?
 

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.