Bild
Nästa artikel
Nyheter

Video: Honda Civic Type-R

Publicerad 1 oktober 2014 (uppdaterad 1 oktober 2014)
Nu släpper Honda första bilderna på Civic Type-R - och de är rörliga. Se klippet med 280 hästkrafter starka busbilen här.

För att konkurrera mot bilar som Ford Foucs ST och Renault Megane RS har Honda nu lagt i en högre växel. Nya Civic Type-R har fått en nyutvecklad VTEC-motor på två liter som överladdats med turbo. Effekten uppges landa på minst 280 hästkrafter.
 
Hondas VTEC-motorer med variabla ventiltider har tjusat många med sin varvillighet och tillsammans med turboladdning ska ytteligare mer effekt kunna tas ur maskineriet. Rödmarkeringen på nya Civic Type-R börjar först vid 7 000 v/min, traditionen hålls alltså vid liv.
 
Dem som oroas över följderna av VTEC-motorernas toppiga karaktär kombinerat med turbolagg lugnar Honda med att laddtrycket ska levereras tidigt i registret. Bilen har fått ett sportigare körläge: Ett tryck på R+-knappen på ratten gör gasresponsen ivrigare och vridmomentet mer raceoptimerat. Knapptrycket gör även bilens adaptiva stötdämpare hårdare och styrningen känsligare. Honda Civic Type-R kommer endast med en sexväxlad manuell låda.
 
För att motverka att motorns vrid tar över styrningen av den framhjulsdrivna bilen har Cvic Type-R fått ett mekaniskt länkage i framvagnen kallat "steer axis". Under nästa år väntas Honda Civic Type-R hitta ut till handlarna.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Honda Civic Type-R?  

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.