Bild
Nästa artikel

Vägarna ska bli säkrare - med hjälp av kafferaster

Nyheter

I höst införs nya hastighetsgränser på de svenska vägarna. Och nu ska informationen spridas till de svenska bilisterna - genom kafferaster.

Genom den landsomfattande kampanjen "Ta Paus" ska Motorförarnas Helnykterhetsförbund, MHF, nå ut med trafiksäkerhetsinformation till de svenska bilisterna - på ett något annorlunda vis.

25-27 juli kommer 500 ideellt arbetande funktionärer från MHF finnas på 58 rastplatser över hela landet för att bjuda på kaffe - och uppmana bilisterna att lugna ned sig och "Ta Paus" i körningen.

Målet med kampanjen Ta Paus är att lugna ner semestertrafiken och sprida viktig information till bilister. I år informerar man om trötthet, rattfylleri och de nya hastighetsgränserna som kommer att införas under 2008 och 2009.

Ola Andersson
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
per satherstrom
2008-07-30 12:40

vä gamla är lika dana som 1960 dettär bara asfalten som lagts vi kör i 90 kilometer mot varandra med 1 till 2 meter mellanrum det är skandal nu är det20008 ock det händer inget . var tar pengarna vägen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.