Bild
Nästa artikel
Vägarna du bör undvika i sommar

Vägarna du bör undvika i sommar

Nyheter

Trafikverket har släppt en karta över vägarbeten de närmsta månaderna. Här är sträckorna som påverkar trafiken mest.

På sommaren samsas jobbpendlare med semesterfirare och vägarbetare på våra svenska vägar.
”Det finns flera anledningar till att arbetena görs på sommaren, dels är vi beroende av sommarvädret och dels för att arbetspendling och yrkestrafik inte är lika intensiv som under resten av året”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. De råder de bilister som färdas i vägarbeten att försöka stressa ner och visa hänsyn till de som arbetar på vägarna. 

Under vissa av sommarmånaderna kommer det bland annat att utföras underhållsarbete på Ölandsbron där ett körfält stängs av i vardera riktning och hastigheten är nedsatt till 70 kilometer timmen. Götatunneln i Göteborg enkelriktas och är endast öppen för trafik västerut. Viss trafik leds om runt Göteborg. Vid E4/273 Trafikplats Arlanda bedrivs broarbete. Väg 273 stängs av och trafiken mot Arlanda leds om via Märsta. Vid Huskvarna/Gränna gör ett broarbete att norrgående riktning är avstängd och trafiken leds om i södergående körfält. 

På kartan nedanför finns ett urval av de större trafikarbetena i sommar. Vill du se hur det ser ut mer detaljerat kan du se sammanställningar länsvis på Trafikverkets hemsida

Diskutera: Är det något vägarbete som påverkar din resväg just nu?
 

Vägarna du bör undvika i sommar
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-05-18 10:22

Det stämmer inte riktigt om Ölandsbron.
Mellan 18 juni och 19 augusti pågår inget arbete där.

"Med tanke på den stora mängd resenärer som reser till och från Öland under sommaren tar vi särskild hänsyn till veckorna 25-33 och Skördefesten vecka 39. Då utförs inget underhållsarbete - på så sätt underlättar vi transporter och resor till och från Öland under de perioder på året då det är som mest trafik. Trafiken kommer att gå som vanligt, i dubbla körfält, när vi pausar arbetet."

#2
2018-05-18 12:06

Ni glömde Essingeleden söderut, 3 av 4 körfält avstängda från 2200 nattetid i 6 månader ... Sverige är ett U-land vad gäller vägnät, ändå röstar en del folk på MP, ofattbart, vissa väljare borde omyndigförklaras!

#3
1
2018-05-19 09:10

Att vilja omyndigförklara någon för att hen röstar på ett parti som man själv inte vill rösta på är en total feluppfattning om demokratin. Att tänka så tyder på sympatier för partier som vill avveckla demokratin, och om sådana krafter blir framröstade är det bevis på att demokratin kan ha fel. (Nu ska det väl klagas på ordet hen också.)

Vad gäller vägnätet så har vi ett ganska bra och heltäckande sådant med tanke på hur mycket glesbygd vårt land har. Oerhörda summor går till underhåll årligen, och om man vill öka denna summa måste det alltså betyda att man vill betala mer skatt. Om man däremot inte vill betala mer skatt men att ändå att allt ska bli bättre så mynnar säkert allt ut i att invandringen är roten till allt ont, men på grund av ovan nämnda stora glesbygd är ju lösningen på det att vi blir fler.

#4
2018-05-19 09:12

det går inte att undvika man fastnar alltid i något arbete

#5
2018-05-19 14:54

Man skulle behöva klappa igen hela rasket för att upprusta det till rimlig standard igen. Hela Sverige är ett enda stort potthål.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.