Bild
Nästa artikel
Nyheter

Vägarna du bör undvika i sommar

Publicerad 18 maj 2018 (uppdaterad 18 maj 2018)
Trafikverket har släppt en karta över vägarbeten de närmsta månaderna. Här är sträckorna som påverkar trafiken mest.
På sommaren samsas jobbpendlare med semesterfirare och vägarbetare på våra svenska vägar.
”Det finns flera anledningar till att arbetena görs på sommaren, dels är vi beroende av sommarvädret och dels för att arbetspendling och yrkestrafik inte är lika intensiv som under resten av året”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. De råder de bilister som färdas i vägarbeten att försöka stressa ner och visa hänsyn till de som arbetar på vägarna. 

Under vissa av sommarmånaderna kommer det bland annat att utföras underhållsarbete på Ölandsbron där ett körfält stängs av i vardera riktning och hastigheten är nedsatt till 70 kilometer timmen. Götatunneln i Göteborg enkelriktas och är endast öppen för trafik västerut. Viss trafik leds om runt Göteborg. Vid E4/273 Trafikplats Arlanda bedrivs broarbete. Väg 273 stängs av och trafiken mot Arlanda leds om via Märsta. Vid Huskvarna/Gränna gör ett broarbete att norrgående riktning är avstängd och trafiken leds om i södergående körfält. 

På kartan nedanför finns ett urval av de större trafikarbetena i sommar. Vill du se hur det ser ut mer detaljerat kan du se sammanställningar länsvis på Trafikverkets hemsida

Diskutera: Är det något vägarbete som påverkar din resväg just nu?
 

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.