Nästa artikel
V90 Cross Country med fisknät i mattan
Nyheter

V90 Cross Country med fisknät i mattan

Publicerad 31 oktober 2017
Volvo bygger specialversion av terrängkombin för att stötta och uppmärksamma havsforskningen.
Kappseglingen jorden runt, Volvo Ocean Race, har dragit igång och i samband med detta släpper biltillverkaren en ny version av V90 Cross Country. Vad som särskiljer Ocean Race-utförandet är specialframtagen färgpalett med vita exteriörfärgen Crystal White och gråa samt orangea detaljer.
 
På insidan består mattorna av återvunnen nylon, inklusive fisknät som hämtats upp från havets botten. Bagageutrymmet lyses upp av en LED-lampa i bakluckan och mattan är vattenavstötande. Det finns också en löstagbar ficklampa. Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race har utvecklats på Volvos avdelning för specialfordon i Torslandafabriken, samma ställe som polisversionerna av V90 och V90 Cross Country har konstruerats på.

Bilen går att beställa nu och kostar från 572.900 kronor. Volvo kommer att skänka 100 euro per bil av de 3.000 första exemplaren som byggs för att stödja Ocean Race vetenskapsprogram om plast i haven. Forskningen fokuserar på omfattningen av plastföreoreningar i haven och hur de påverkar djur och natur som finns där.  
 
Diskutera: Vad tycker du om Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.