Bild
Nästa artikel

USA: Ford, Toyota och Honda är folkets favoriter

Nyheter

Ford har haft ett motigt 2008. Men biljätten håller sig fortfarande i toppen bland de mest omtyckta märkena. Åtminstone i hemlandet USA - där märket ses som ett de tre främsta tillsammans med Toyota och Honda.

Det är en undersökning gjord av Consumer Reports som visar att Toyota, Honda och Ford är de tre mest uppskattade bilmärkena i USA. 1 700 slumpvist utvalda amerikaner har utsett dessa tre tillverkare till topp tre. Därefter följer Cadillac och Mercedes-Benz.

Toyota starkt
Toyota hade en tung avslutning på 2008 och visade upp ett försäljningsras på 36,7 procent under december jämfört med samma månad 2007. Men märket är fortfarande mycket uppskattat i USA och placerar sig i topp när kvalitet och miljövänlighet rankas av de tillfrågade amerikanerna. Sett till värde för pengarna är det endast Honda som slår Toyota på fingrarna.

Saab sågas - Volvo säkrast

Consumer Reports undersökning är ingen glädjande läsning för Saab. Märket placerar sig bland de minst uppskattade biltillverkarna tillsammans med Suzuki, Mazda och Hummer.

Volvo undviker däremot bottenträsket och ses dessutom som det säkraste bilmärket i USA. 71 procent av de tillfrågade ser Volvo som den biltillverkare som producerar säkrast bilar. Ford är tvåa på 17 procent.

Om dessa åsikter speglar det svenska åsikter låter vi däremot vara osagt. Vad tror du?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
johan
2009-01-09 16:18

Har alltid hört att ford var ett skitmärke och att amerikanarna ratade det..Förutom pickisarna men det är ju bara rednecks som kör=) iofs så finns det många sådana i Usa hehe.Honda & Toyota är iaf riktigt bra märken.

#1
Linda
2009-01-09 19:53

Allt man hör är inte sant Johan. Jag har hört om råttan i... Hur vargen krafsar på dörren m.m. men inget av detta var ju sant. Ford gör naturligvis både bra och mindre bra bilar.
Eller vad tror du själv? Tipps.. gå in till närmaste fordhandlare och prova en ex. Focus, Mondeo ...

#1
Saabnisse
2009-01-10 19:53

Jag tror det blir lite annorlunda när det går upp för de amerikanska skattebetalarna vart deras pengar går.
Jag tror inte att de vill vara med och betala för japanska bilar även om de tillverkas i US.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.