Nästa artikel
Uppåt för Hansens
Motorsport

Uppåt för Hansens

Publicerad 5 oktober 2015
Framgångsrika bröder, Timmy och Kevin Hansen.
Det går bra för Hansen Brothers i rallycross just nu. Storebror Timmy vann VM-deltävlingen i Turkiet medan lillebror Kevin blev tvåa i supportklassen RX Lites.
Team Peugeot-Hansen är inne i ett flow. Totalledning i team-VM och ökade möjligheter till individuellt VM-guld tack vare Timmy Hansens seger i Turkiet. Det finnas nu realistiska möjligheter för Göteneföraren att hota regerande världsmästaren Petter Solberg. Två deltävlingar återstår och skillnaden är 19 poäng. I Turkiet tog Hansen in 17 poäng på norrmannen som hade otur i sin semifinal med ett drivaxelbrott.
 
Timmy Hansen pressades hårt av Ford-rattande norrmannen Andreas Bakkerud i finalen och vann med en marginal på tre hundradelar. Johan Kristoffersson stärkte sina aktier att ta VM-bronset genom att just bli trea i Turkiet. Helgens svensk var annars Mattias Ekström som samlade mest poäng av alla i de inledande kvalificeringsheaten, men som fick nöja sig med fjärde plats i själva finalen sedan han krokat ihop med teamkamraten Anton Marklund.
 
Kevin Hansen toppar supportklassen RX Lites när en deltävling återstår. I Turkiet blev han tvåa efter norrmannen Thomas Bryntesson.
 
I rally-VM såg Jari-Matti Latvala till att knappa in på Frankrikes försprång i den inofficiella landskampen om flest individuella segrar i mästerskapet genom tiderna. Finland är nu uppe i 175 segrar mot Frankrikes 176. Latvala vann på leriga och hala asfaltvägar i Korsika, en prestation som bara en finländare tidigare gjort genom åren – nämligen Markku Alén 1983 och 1984.
 
Fransmannen Sébastien Ogiers försprång i årets rally-VM är ointagligt, men på Korsika blev det endast poäng genom seger i avslutande Power Stage. Ogier drabbades av tio minuters tidstillägg efter byte av växellåda utanför serviceområdet.
VM-rallycross, poängställning

1. Petter Solberg, Norge, Citroën, 256,
2. Timmy Hansen, Sverige, Peugeot, 237,
3. Johan Kristoffersson, do, Volkswagen, 201,
6. Mattias Ekström, do, Audi, 179,
9. Robin Larsson, do, Audi, 104,
11. PG Andersson, do, Volkswagen, 67.

VM-rally, poängställning

1. Sébastien Ogier, Frankrike, Volkswagen, 238,
2. Jari-Matti Latvala, Finland, do, 160,
3. Andreas Mikkelsen, Norge, do, 126,
4. Mads Östberg, do, Citroën, 98,
5. Thierry Neuville, Belgien, Hyundai, 86.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.