Bild
Nästa artikel
Unionen sätter press på Saab

Unionen sätter press på Saab

Nyheter

Saab har problem med löneutbetalningarna igen. I måndags fick arbetarna sina löner, men tjänstemännen får lönen försenad.

Saab uppgav att tjänstemännens löner blir försenade i ett pressmeddelande igår. Anledningen är att pengar som utlovats av investerare inte kommit in. Arbetarnas löner betalades dock ut som utlovat i måndags.

De försenade lönerna innebär att tjänstemännens fackförbund Unionen nu agerar. Unionen vill dock invänta besked från ett möte som hålls på Saab under förmiddagen innan man uttalar sig.

Enligt Unionens pressjour, som Vi Bilägare pratat med, håller man full beredskap att inleda samma process som i juni, då man samlade in fullmakter och lönespecifikationer från medlemmarna.

Unionen behöver handlingarna för att kunna hota arbetsgivaren med konkurs om inte lönerna betalas ut. Efter en vecka kan arbetsgivaren begäras i konkurs, vilket är en nödvändighet för att de anställdas rätt till statens lönegaranti ska gälla.

Enligt E24 kommer Unionen att erbjuda tjänstemännen kortsiktiga lån till dess lönen från Saab trillar in på kontot.

Diskutera: Vad tror du om Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-07-27 11:29

Om Saab har jag inte längre något hopp.

Men Kevin, bilden är intressant! Från Saabs prototypverkstad, vad jag kan förstå. Vart har du hittat den?

#2
2011-07-27 11:56

Bilden är en av Saabs pressbilder. Exakt vilken del av Saabs produktion som fotograferats kan jag tyvärr inte svara på.

/Kevin Carlsson, tillförordnad webbredaktör

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.