Nästa artikel
Två nya ellastbilar från Volta Trucks
Nyheter

Två nya ellastbilar från Volta Trucks

Publicerad 27 april 2022
Svensk-engelska utmanaren till Volvo och Scania visar upp mindre varianter av Volta Zero.

Nystartade Volta Trucks, med inriktningen eldrivna bruksfordon, har tidigare offentliggjort en 18-tons och en 16-tons lastbil. Nu kommer ytterligare 2 modeller i mindre storlek: En på 7,5 ton och en på 12 ton.

12-tonsvarianten har ett extra hjulpar baktill för att hantera den tyngre lasten. Föraren sitter centrerat i förarhytten, som med vidsträckta glaspartier ska ge föraren god runtomsikt och minimera risken för döda vinklar.

Sidobackspeglar är kamerabaserade och kan ge en 360-gradersvy av fordonet sett uppofrån. Avsaknaden av förbränningsmotor ger en lägre sitthöjd för föraren, på samma nivå som cyklister, gående och  andra trafikanter. 
 

Volta Trucks började i december 2021 bygga en flotta testfordon som ska utvärderas av kunder under 2024. Serieproduktionen är planerad att inledas tidigt 2025. Från och med då räknar företaget att sälja 27.000 fordon per år.

Det nämns inte något om batterikapacitet eller räckvidd, men 16-tonsvarianten har en batterikapacitet på antingen 150 eller 225 kWh och uppskattad räckvidd på mellan 15 och 20 mil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.