Nästa artikel
TV-Porsche såld för miljonbelopp
Nyheter

TV-Porsche såld för miljonbelopp

Publicerad 16 juli 2018
Den Porsche som använts i TV-serien Bron har sålts på auktion för nästan 1,5 miljon kronor.
Det är under Goodwood Festival of Speed som Bonhams håller auktion och här gick alltså den gröna 911S från 1977 som medverkat i Bron under klubban. Bilen såldes till förmån för WaterAid och hela summan, 125 000 pund, går till organisationens arbete med att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten. 
– Jätteroligt att Sagas kära Porsche kunde gå för så mycket. Jag har med egna ögon sett vilket fantastiskt jobb WaterAid utför med att förbättra tillgången till rent vatten, och pengarna kommer verkligen göra stor nytta för människor i några av världens fattigaste samhällen, säger Sofia Helin som spelar Saga Norén i TV-serien.

– Idag saknar var tionde människa på jorden rent vatten att dricka, och om vi ska kunna nå en värld där alla människor överallt har tillgång till rent vatten måste verkligen alla bidra. Jag vill därför tacka Sofia Helin, Filmlance, Nimbus Film och alla andra som gjort försäljningen möjlig. Genom deras engagemang kan vi se till så att fler människor i världen får tillgång till det som vi tar för givet, rent vatten, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.