Nästa artikel
Trivs bäst i blötan
Motorsport

Trivs bäst i blötan

Publicerad 5 september 2016
Johan Kristoffersson körde bra i regn och hamnade i pole position i den torrare semin.
Blött och halkigt. Då trivs Johan Kristoffersson som bäst. Årets första VM-delseger i rallycross säkrades på Lohéacbanan i Frankrike inför närmare 80 000 åskådare.
Söndagens kvalificeringsheat genomfördes i regn och då var Johan helt överlägsen i sin VW Polo. Poängen han körde till sig då räckte till pole position i ena semifinalen, en semifinal som han vann – då på torr bana. På samma sätt avgjorde Kristoffersson finalen, ledning från start till mål.
 
Kristoffersson är därmed tillbaka på tredje plats i VM-tabellen som fortfarande toppas av Petter Solberg, fem poäng före Mattias Ekström. Solberg var tillbaka efter den otäcka smällen i Kanada nyligen, då han blev påkörd bakifrån efter målgång. Norrmannen var påtagligt rörd och helnöjd med en fjärde plats i Frankrike efter veckor av ovisshet, inte minst med tanke på att en ny bil fick byggas om i all hast.
 
Mattias Ekström, Audi, hade bra fart
under kvalificeringen, men missade finalen efter en punktering. Samma öde drabbade Peugeotrattande Timmy Hansen. Peugeot och den franska hemmapubliken fick ändå jubla åt Sébastien Loeb som stod för fräcka omkörningar och slutligen hamnade på pallen. Tvåa blev norrmannen Andreas Bakkerud.
 
Härnäst drar rallycrosskaravanen vidare till Barcelona där den nionde omgången körs nu till helgen.

Diskutera: Såg du någon motorsport i helgen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-09-05 18:15
systembolaget

Såg både rallycrossen och STCC från Solvalla, så det var 3 timmar race härligt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.