Nästa artikel
Toyotas laddhybrid gör Sverigedebut
Nyheter

Toyotas laddhybrid gör Sverigedebut

Publicerad 3 juli 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
Toyota Plug-in Hv är redo för debut i Sverige. I början av Almedalsveckan i Visby visas den körklara hybridbilen upp. 
- Vi är mycket glada över att vi, som enda land i Europa utanför Frankrike, har lyckats få hit laddhybridbilen, säger Hans-Eric Almebäck, vd för Toyota Sweden. Laddhybridtekniken ett av de mest energieffektiva sätten att driva bilar i dag, eftersom en elmotor är flera gånger mer energieffektiv jämfört med en vanlig förbränningsmotor. Genom att visa vår laddhybridbil i Visby vill vi ge svenska politiker och beslutfattare möjligheten att bilda sig en egen uppfattning om hur tekniken fungerar i verkligheten.

Toyota Plug-in Hv är en prototyp som använder kommande teknik i en befintlig Toyota Prius-kaross. Bilen är en så kallad laddhybrid, eller plugin-hybrid, vilket innebär att bilen kan laddas från ett vanligt eluttag.

Laddhybridbilen ingår en en liten serie testbilar som vanligtvis går i trafik i Frankrike. Nu visas den för första gången i trafik utanför Frankrikes gränser.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-07-03 22:34
Conny Karlsson (ej verifierad)

Ta hit bilen så fort ni testat färdigt Toyota, och när den kommer då vet man att den fungerar

#2 • Uppdaterat: 2008-07-04 01:31
Linda (ej verifierad)

Och priset blir....? Prius II är ju ca 100 000:- upp så undra vart detta hamnar. Blir säkert billigare eftersom det är mer teknik i... not

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.