Bild
Nästa artikel

Toyotas laddhybrid gör Sverigedebut

Nyheter

Toyota Plug-in Hv är redo för debut i Sverige. I början av Almedalsveckan i Visby visas den körklara hybridbilen upp. 

- Vi är mycket glada över att vi, som enda land i Europa utanför Frankrike, har lyckats få hit laddhybridbilen, säger Hans-Eric Almebäck, vd för Toyota Sweden. Laddhybridtekniken ett av de mest energieffektiva sätten att driva bilar i dag, eftersom en elmotor är flera gånger mer energieffektiv jämfört med en vanlig förbränningsmotor. Genom att visa vår laddhybridbil i Visby vill vi ge svenska politiker och beslutfattare möjligheten att bilda sig en egen uppfattning om hur tekniken fungerar i verkligheten.

Toyota Plug-in Hv är en prototyp som använder kommande teknik i en befintlig Toyota Prius-kaross. Bilen är en så kallad laddhybrid, eller plugin-hybrid, vilket innebär att bilen kan laddas från ett vanligt eluttag.

Laddhybridbilen ingår en en liten serie testbilar som vanligtvis går i trafik i Frankrike. Nu visas den för första gången i trafik utanför Frankrikes gränser.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Conny Karlsson
2008-07-03 22:34

Ta hit bilen så fort ni testat färdigt Toyota, och när den kommer då vet man att den fungerar

#1
Linda
2008-07-04 01:31

Och priset blir....? Prius II är ju ca 100 000:- upp så undra vart detta hamnar. Blir säkert billigare eftersom det är mer teknik i... not

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.