Nästa artikel
Toyotas galna koncept FV2 – styrs med kroppen
Nyheter

Toyotas galna koncept FV2 – styrs med kroppen

Publicerad 6 november 2013 (uppdaterad 7 november 2013)
En bil som styrs genom att föraren rör på kroppen. Toyota visar upp det galna konceptet FV2 på bilsalongen i Tokyo.

Toyotas idé med konceptbilen FV2, om den verkligen kan kallas bil, är att bilkörning ska vara roligt även när allt mer av körningen tas över av automatiska system. Det ska man göra genom att koppla samman förare och bil på ett nytt sätt. Toyota jämför det med relationen mellan en ryttare och en häst.

Toyota FV2 har ingen ratt. Istället kör föraren genom att röra på kroppen framåt, bakåt eller åt sidan. Dessutom ska bilen använda röst- och bildigenkänning för att avgöra på vilket humör föraren är, och utifrån det föreslå destinationer för körningen.

Konceptbilen är utrustad med teknik som låter den koppla upp sig mot, och dela information med, andra bilar i närheten. Med hjälp av informationen kan bilen sedan ge föraren säkerhetsinformation. Bilen är även utrustad med så kallad Augmented Reality, förstärkt verklighet, ett system som visar information om omgivningen på vindrutan.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota FV2?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-11-07 11:39
FLAC

Jag har redan en bil som styrs genom att jag rör på kroppen, men i mitt fall räcker det med mindre rörelser på armarna samt en del fotarbete. Under tiden sitter jag bekvämt och slipper stå som en backhoppare, vilket förmodligen blir ganska tröttsamt på längre resor än till kvartersbutiken...

#2 • Uppdaterat: 2013-11-09 10:51
Hackenbush

Vad händer om man är ute och kör och får ryggskott? Krasch?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.