Bild
Nästa artikel

Toyota Yaris - hybrid eller inte?

Nyheter

Kommer Toyota Yaris som budgethybrid? Tidigare rapporter har pekat på detta - men nu dementeras uppgifterna.

- Toyota har i dagsläget inga planer på att bygga en hybridmodell av Yaris i Frankrike eller någon annanstans, säger en källa inom Toyota till Autocar och fortsätter:

- Hybridsystemet som vi använder fungerar bra i större bilar som Lexus när det gäller att få ned koldioxidutsläppen och förbrukningen.  Men bilar som Yaris är redan bränsleeffektiva och detta system skulle vara svårt att implementera. Vinsterna skulle endast bli marginella.  

För ett par månader sedan rapporterades det om att Toyota skulle utveckla en budgethybrid baserad på Yaris. Denna hybrid skulle ta upp hybridkampen mot Honda - och modellen skulle lanseras 2011.

Bland annat konstaterade Akihiko Otsuka, chefsingenjören bakom senaste generationen Toyota Prius, att:

- Vi håller på att utveckla en budgethybrid i samma stil som Honda Insight:

- Vi kommer att konkurrera genom att utöka vår hybridteknologi till bilar i de mindre storleksklasserna, till exempel Vitz (som säljs i Japan) och Yaris.

Men nu dementeras alltså dessa uppgifter av en källa till Autocar. Enligt Autocars källa är en hybridmodell av Yaris först aktuell när batterier med bättre effekt finns tillgängliga.
Taggar: Nyheter
Toyota Yaris - hybrid eller inte?

Kommentarer

#1
Per_K
2009-07-31 01:23

Visst hade det varit trevligt med hybridteknik i småbilar, eftersom de ofta används i stadstrafik. Men med dagens teknik skulle det nog bli för dyrt och tungt i en småbil med en drivlina liknande den i Prius. Möjligen kan någon form av "mildhybrid" bli konkurrenskraftig. Den som lever får se.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.