Nästa artikel
Toyota Auris Touring Sports – rapport från provkörningen
Direktrapport

Toyota Auris Touring Sports – rapport från provkörningen

Publicerad 26 juni 2013 (uppdaterad 27 juni 2013)
Toyota Auris som kombi är smidig, bekväm och mjuk. Snart börjar den säljas i Sverige och vi rapporterar direkt från provkörningen.

Från storm i Bratislava till solsken på Mallorca. Vi Bilägares Tommy Wahlström har åkt direkt från provkörningen av nya Nissan Note för att i dag få ett smakprov på Toyota Auris Touring Sports.

- Äntligen kommer Toyota med en ny mellanklasskombi. Det har gått ett tag sedan Corolla försvann från Sverige och Auris har ju aldrig funnits som kombi tidigare, säger Tommy Wahlström.

Så vad tycker du om Toyotas nya kombi?

- Den är trevlig och väldigt smidig att köra. Tyst, bekväm, mjuk och inte sportig för fem öre. Den är längre än vanliga Auris och väldigt rymlig, jag tror att det här kommer bli en storsäljare.

- Jag har kört hybridversionen och på denna är batteriet placerat under lastutrymmet och stjäl inget som helst bagageutrymme.

När kommer den till hit och vad kommer den att kosta?

- Den kommer att börja säljas tämligen omgående nu i sommar. Priset för hybriden är detsamma som för tvålitersdieseln och kommer att ligga på 229 000 kr. Sedan så finns det en billigare dieselvariant och två bensinalternativ också.

Läs mer om bilen här. Den fullständiga provkörningen kan du läsa senare i papperstidningen.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota Auris Touring Sports?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-06-26 16:25
Hackenbush

Tycker den är ganska snygg exteriört, lite halvtråkig interiör men det kan man nog leva med.

#2 • Uppdaterat: 2013-06-26 17:43
saabnisse

Håller med om interiören, men jag vill prova den och efter det jag gjort det ska jag komma igen med åsikter.

#3 • Uppdaterat: 2013-06-27 14:36
lsoderlund

Utvändigt är den inte häftigare än motståndet från andra tillverkare i min mening. Det jag är mest intresserad av är egentligen, hur körglad är den? Övriga Toyotautbudet är minst sagt intetsägande och anonymt, för att inte säga helt neutral och volvotråkig att köra.

#4 • Uppdaterat: 2013-06-27 21:42
quattron

Fronten är kanske o.k. men bakänden.... Finns det någon som kan tycka den är snygg? Troligen finns det några men det är nog ganska tydligt att kombibilar inte prioriteras i Japan. Interiören tycker jag dock verkar lite prydligare än vanligt i Toyota.

#5 • Uppdaterat: 2013-06-28 13:45
hultarn

Gillar inte den där osthyveln i underkant av fronten, och håller med quattron om att bakänden ser udda ut. Har den blivit påkörd av en lastbil?

Plus för att Toyota inte nappat på modet att ha pyttesmå bakre sidorutor, här kan man kan ha hyfsad runtomsikt.

#6 • Uppdaterat: 2013-06-29 09:25
Pender

Skulle inte förvåna mej om den i första hand plockar över köpare från Prius. Förutsatt att miljöivriga kommit över barnstadiet, där de måste skylta med sin miljömedvetenhet genom tydlig bildesign.

#7 • Uppdaterat: 2013-07-01 20:11
Havsfidran

Bakdelen är iallafall betydligt snyggare än Volvo V40:s. Men visst den är lite speciell. Interiören på panelen är sådär. Men för övrigt tycker jag att det är bland den snyggaste Toyotan i modern tid.

#8 • Uppdaterat: 2013-07-01 20:33
Audi A5 SB

Det är för mig en gåta hur man kan göra en bil så intetsägande som Toyota. Bilarna är bra, sannolikt marknadsledande när det gäller kvalitet; men utseendet.... Det finns just nu här på hemsidan artiklar om Avensis, Prius och Verso. Ingen av dessa har någon form av DNA när det gäller design. Mörka loggan och du går bet t.o.m. framifrån. Det skulle kunna vara en, ja vad som helst. För att inte tala om synen bakifrån. Märkligt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.