Bild
Nästa artikel
Tjuvar stal baksäten från suvar

Tjuvar stal baksäten från suvar

Nyheter

Kalifornien har råkat ut för en ny sorts stöldvåg. Tjuvar bryter sig in i suvar och stjäl den tredje sätesraden för att sälja på internet.

Man kan ibland förvånas över vad som kan vara stöldbegärligt i en bil. Förut kunde man vara säker på att radion var borta om man fick inbrott i bilen, nu för tiden är stöldgodset betydligt otympligare, åtminstone om man får tro den senaste vågen bilinbrott som drabbat Kalifornien i USA.

Nu är det tredje sätesraden från suvar som är målet för tjuvarna. En Chevrolet-handlare i Kalifornien blev av med säten från 16 suvar och den lokala polisen bekräftar att det rör sig om en våg av bilinbrott.

Tog ut säten via fönster
Tjuvarna slog till på natten. Efter att ha kapat strömmen till gatljus tog man sig in i Chevrolet-suvarna via bakrutan. Eftersom sätena i den tredje raden är lätta att ta loss kunde tjuvarna helt enkelt lyfta ut dem via det uppbrutna fönstret. Sedan försvann de med säten till ett sammanlagt värde av över 300 000 kronor.

Enligt den lokala polisen är den här typen av stölder ett växande problem i Kalifornien och resten av USA. Medierna har till och med beskrivit suvarnas tredje sätesrad som ”det nya millenniets bilradio”.

Diskutera: Är baksätet den nya bilradion?

Taggar: Nyheter, , Chevrolet

Kommentarer

#1
2013-09-27 20:13

De har tydligen många baksätesförare i Usa.

#2
2013-09-27 21:01

Hahaha

#3
2013-09-28 10:08

Förekommer även här ockå. En bekant blev av med sina extrasäten i en Toyota Verso. Enligt polisen exporteras sätena ofta till Norge där de är hårdvaluta då de flesta Verso såldes som femsitsiga. Bilarna är nog dyra där ändå. Försäkringsbolaget löste in bilen då nya säten översteg bilens värde!

#4
2013-09-29 17:35

Eller varför inte till Danmark där många bilar går på "gula plåtar" och i dessa bilar finns det inga baksäten.
Dessa bilar kan man köpa som nya och långt billigare än om bilen skulle ha varit reggade med 5 eller 7 säten.
Säkert frestar det en del att köra olagligt på detta vis.

För många år sedan köpte jag en Audi 200. Bilen hade haft inbrott och då tjuvarna inte lyckades att stjäla bilen så tog de bara framstolarna!
Därför hade bilen nu bruna framstolar istället för blåa eftersom att modellen var/är så ovanlig. Vilken syn det måste ha varit att se någon släpa runt på dessa svintunga stolar mitt i natten.

#5
2013-09-30 21:13

De skånska sätena går väl till Danmark. Min bekant bor i Värmland...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.