Nästa artikel
Tips för lyckad bilsemester
Nyheter

Tips för lyckad bilsemester

Publicerad 3 juni 2018
Sommar och semestertider väntar runt hörnet. Här kommer några goda råd för att få en så bra bilresa som möjligt.
Många väljer bilen som transportmedel under semestern. Oavsett om du ska åka en längre resa eller en kort tur är det viktigt med förberedelser.
– Det är inte bara att sätta sig i bilen och köra. Innan man ger sig iväg bör man se över bilen, packningen och planera färdvägen noga för att du inte ska behöva stressa. Om du är väl förberedd får du dessutom ut mer av din bilsemester och kan njuta fullt ut av din resa, säger Marcus Fredriksson, VD på bilreservdelsbolaget mekster.se.

Han delar med sig av sina 7 bästa tips för att få en så bra semesterupplevelse som möjligt.
  • Se över bilen, kontrollera så att allt är iordning, och åtgärda eventuella brister. Kolla även vilket skick din bils torkarblad är i och fyll på med spolarvätska. Det kan vara direkt farligt att köra med dåliga torkarblad när det regnar.
  • Planera resan i förväg och planera inte in för många mil på för kort tid, det är bättre att få tid för att stanna och ta det i den takt du önskar. Man vill inte att hela semestern ska spenderas i bilen eller behöva starta dagarna med att planera en bra rutt för att nå nästa destination.
  • Reser du med småbarn? Se då till att ta med dig någon typ av underhållning. En surfplatta är ett bra tidsfördriv men vill du att dina barn ska spendera mindre tid framför skärmen så finns det flera olika lekar som går att köra i bilen som bilbingo, räkna bilar, gissa vem etcetera.
  • Att packa med mobilladdare är alltid bra, då kan du vara säker på att din mobil alltid har batteri om du skulle behöva ringa, använda dess GPS funktion eller hitta närmsta bensinmack.
  • Boka boende i förväg om ni inte ska tälta eller bo i husvagn. För att försäkra er om att ni har sovplats för natten och för att slippa leta i sista stund är det alltid bra att boka boende i förväg. I semestertider är det dessutom högt tryck på hotell, stugor och vandrarhem och för att inte bli utan boende är det bra att ha ordnat detta redan innan ni åker.
  • Ta med mellanmål och dryck. Om ni reser långt ska ni såklart stanna, ta en bensträckare och äta ute men se ändå till att ha med lite färdkost om magen skulle börja kurra och något att dricka om ni skulle bli törstiga. 
  • Har du lite plats i bagageutrymmet? Se till att ni inte packar mer än ni behöver, en bra regel är att aldrig packa mer än en väska per person och att välja väskor i mjuka material som lättare kan pressas in i bagageutrymmet.
 
Diskutera: Vad är ditt bästa råd när det gäller att semestra med bil?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2018-06-03 12:29
pinjong

Mitt bästa råd är nog att inte göra avsteg från den personlighetstyp man råkar tillhöra. Känner man för att slänga in lite random grejor i bagaget och bara köra dit framhjulen pekar för stunden så gör det. Så länge inget farligt händer så är det tillåtet att slappna av ibland. Är man tvärtom pedantiskt lagd så kanske själva planeringsfasen är det viktigaste och då är det inte nödvändigt att ens åka. Det räcker att planera och organisera en fiktiv resa som kan utföras i framtiden. Kanske.

#2 • 2018-06-04 07:37
Krister_L

Håller helt och hållet med Pinjong, liten väska och stor plånbok är A och O. Gjorde ett antal cykelsemestrar på det viset under 90- talet, bara en ryggsäck och cykeln, faktiskt bland de roligaste resor jag gjort.

// Krister

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.