Bild
Nästa artikel
Teslabilar får autopilot

Teslabilar får autopilot

Nyheter

Uppdatering av mjukvaran som släpps i USA idag ger elbilarna självkörande egenskaper.

Utrustad med version 7.0 kan Model S bland annat göra egna filbyten efter blinkerssignal, eller parkera på egen hand.

Men bilen blir inte så självkörande att det går att släppa ratten. De nya funktionerna finns bara i testläge än så länge.

– Vi är särskilt försiktiga på detta tidiga stadium. Programvaran är mycket ny, och vi måste tydligt beskriva den som beta. På lång sikt kommer folk inte behöva ha händerna på ratten, och så småningom behöver de inte röra pedalerna heller, säger Teslas vd Elon Musk i ett uttalande.

Uppdateringen gäller bilar som började säljas under fjärde kvartalet 2014. USA-ägare får ta del av de självkörande egenskaperna redan denna vecka, medan kunder i Europa och Asien måste vänta till nästa vecka.
 
Diskutera: När tror du att Teslafordon kommer att vara helt självkörande?

Kommentarer

#1
2015-10-15 09:55

Och alldeles snart så "behöver" folk inte bestämma ett enda dugg vad gäller deras egna körning utan storebror tar hand om den, var du än är och vart du än skall. Samt håller reda på vart du åkt och var du är på väg, förstås. Och om inte storebror tycker att du skall åka dit du tycker att du skall åka så är det storebrors önskemål som gäller.

Hastighetsskyltar blir ett minne blott på våra vägar för storebror ser till att du håller vad hon tycker är rätt hastighet. Åt dig. Oavsett vad du tycker. MP tycker nog att 50 km/h på våra motorvägar är rätt hastighet så när de har makten så tycker storebror att det är en bra hastighet. Sossarna kanske tycker att 70 km/h på våra motorvägar är rätt hastighet så när de är vid makten kommer du att finna att dina resor sker i just den hastigheten.

Och IS de bara älskar det här och håller som bäst på att uppdatera sina hackers i hur man ställer till störst oreda bland de ledda fåren på våra vägar, för storebror Allahs skull.

.

#4
2015-10-20 13:03

Kommer det att bli billigare nu för de som kommer att ta körkort?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.