Bild
Nästa artikel

Tata Nano i blåsväder: "Vi kan flytta"

Nyheter

Tata Nano har hamnat i blåsväder. Världens billigaste småbil sinkas av våldsamma protester mot Tatas nya bilfabrik i Västbengalen - och nu hotar företaget att flytta produktionen till en annan del av Indien.

- Vi kan komma att flytta, oavsett vad det kostar, säger Tatas vd Ratan Tata vid en presskonferens.

Lanseringen av Tata Nano, även känd som världens billigaste småbil, hotas av kraftiga förseningar. Kraftfulla protester och en lokal konflikt med politiska inslag har gjort småbilens framtid osäker. Nu hotar Tatagruppens ordförande Ratan Tata med att flytta hela tillverkningen till en annan del av Indien - trots att företaget satsat stora belopp på projektet.

- Om någon tror att vi inte kommer flytta för att vi gjort stora investeringar då har de fel, för vi måste skydda våra anställda, säger Ratan Tata.  

Tata Nano lanseras av Tatagruppen som en extremt billig folkbil. Bilen kommer att kosta 100 000 rupier, eller cirka 15 000 kr.

Men nu protesterar lokala jordbrukare mot att deras mark tagits i anspråk för att ge plats åt Tatagruppens nya fabrik - och kräver att få tillbaka marken eller att få bättre betalt.

Men istället kan produktionen flyttas.

- Vi oroar oss för våra anställdas säkerhet, säger Ratan Tata.

Återstår att se om Tatagruppens hot blir verklighet.
Taggar: Nyheter
Tata Nano i blåsväder: "Vi kan flytta"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.