Nästa artikel
T-Cross en Polo på styltor
Nyheter

T-Cross en Polo på styltor

Publicerad 26 oktober 2018 (uppdaterad 26 oktober 2018)
Vill du ha en Polo som är lättare att kliva i och ur? Här är Volkswagen T-Cross.
Volkswagen skriver i sitt pressmaterial att stil och kostnadseffektivitet ska hjälpa T-Cross att locka till sig främst yngre köpare.

T-Cross är med sina 4,11 meter från nos till akter 12 centimeter kortare än T-Roc. Samtidigt är den 5,4 centimeter längre och 11,2 centimeter högre än Polo, som den baseras på. Båda bilarna byggs vid Volkswagens fabrik i spanska Navarra. I bagageutrymmet får det plats 385 liter. Skjuts baksätet framåt 14 centimeter ökar utrymmet till 455 liter och fälls sätena får det plats 1.281 liter. 
Motorutbudet är turboladdat och består av tre bensinalternativ: trecylindriga 1,0 TSI på 95 eller 115 hästkrafter och fyrcylindriga 1,5 TSI på 150 hästar, som vid behov kan stänga av två cylindrar för att spara bränsle. Det finns också en fyrcylindrig dieselmotor på 1,6 liter och 95 hästkrafter. T-Cross är framhjulsdriven och kan fås med 5- eller 6-växlad manuell låda eller sjustegad automatlåda. 

Ett försäljningsargument som lyfts upp är generös standrdutrustning. Autobroms med fotgängarigenkänning, kurshållningshjälp, assistans vid start i backe, trötthetsvarnare och adaptiv farthållare är sådant som igår i köpet. På tillvalslistan hittar vi dödavinkelnvarnare och varning för korsande trafik vid backning. Parkeringssensorer bak och fram och parkeringsassistent är även dessa extrakryss. 

T-Cross kommer till bilhallar under andra kvartalet 2019. Svenska priser är inte fastställda än, de dyker upp när försäljningen startar i december i år. 

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen T-Cross?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.