Bild
Nästa artikel

Symbioz levereras med utsikt

Nyheter

Renaults självkörande demobil, Symbioz, testas nu på franska vägar. Helt eldriven och med teknik som låter "föraren" göra nåt helt annat än att köra bil.

Vi skrev om Symbioz redan när den visades som ett koncept tidigare i år, men nu har den alltså tagit steget från konceptbil till demobil och testas nu i verkliga förhållanden i Frankrike. Symbioz är självkörande på nivå fyra, det vill säga att bilen klarar sig helt själv men om man vill köra så går det också. 

För att göra "körningen" än mer avkopplande har man dessutom i samarbete med dataspelstillverkaren Ubisoft utvecklat ett virtual reality-program som gör att du kan njuta av din åktur i till exempel vilket väder du vill, i en futuristisk stadsmiljö, eller i vacker natur i stället för tråkiga bilköer.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Symbioz?
Taggar: Nyheter, Renault

Kommentarer

#1
2017-12-22 13:15

Just "teknik som låter "föraren göra nåt helt annat än att köra bil." är ju inget nytt, det har tillämpats under lång tid tillbaka trots att bilen inte varit självkörande!

#2
2017-12-23 08:24

Bra detta för jag gör hellre något annat än kör Renault

#3
2017-12-25 15:29

På riktigt? Nä, bara på låtsas ! Fånighetsfaktorn förödande!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.