Bild
Nästa artikel
Nyheter

Svenskens Rolls-Royce i full blom

Publicerad 13 december 2019 (uppdaterad 13 december 2019)
Blomsterfantasten gav biltillverkaren i uppdrag att brodera hans Phantom med rosor.
En miljon stygn krävdes för utsmyckningen av den specialbeställda Rolls-Roycen. Uppdragsgivaren är Ayad Al Saffar, entreprenör och fyrabarnspappa från Stockholm som grundat och drivit flera välkända klock- och smyckesföretag i Norden. 

Han har stort intresse för blommor och alla hans barn är alla döpta efter dem. Dottern Magnolia har valt den påfågeblå exteriörfärgen. 
Förebilden till rosorna som fyller insidan är av sorten Phantom Rose, en blomma som bara växer i Rolls-Royces trädgård i Goodwood, England. Blomman togs fram exklusivt för biltillverkaren av rosodlaren Philip Harkness. 

Ayad Al Saffar kom till Sverige från Libanon som 19-åring. Han bestämde sig tidigt för att han ville bli entreprenör inom klockbranschen och att han en dag skulle köpa en Rolls-Royce. Det tog honom 35 år att uppnå sin dröm. 
– När jag tittar på skapelser som denna bil, är det med en känsla av stolthet som jag vet att dessa färdigheter inte kan kopieras någon annanstans i världen. Detta är utan tvekan ett av de mest storslagna Rolls-Royce Phantom av sin generation, säger Torsten Müller Ötvös, chef på Rolls-Royce. 

Diskutera: Vad tycker du om den specialgjorda bilen?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.