Bild
Nästa artikel
Svenska priser på nya Kia Ceed
Svenska priser på nya Kia Ceed

Svenska priser på nya Kia Ceed

Nyheter

Kia har bestämt vad senaste generationen av bilen kommer att kosta i Sverige. Den börjar säljas i sommar.

Kia Ceed har dumpat apostrofen i namnet. Bilen är något lägre än förut och har tagit sin designinspiration från GT-vagnen Stinger. I slutet på juli är det svensk säljstart för femdörrarsversionen med halvkombikaross, de som väntar på kombin Sportswagon måste ge sig till tåls till oktober.

Halvkombin går loss på 179.900 kronor, och då är det en 1,0-liters bensinmotor på 120 hästkrafter och manuell växellåda. Det finns också en 1,4-liters bensinare på 140 hästkrafter som kan kopplas till en sjuväxlad automatisk växellåda. Den kostar från 196.400 kronor.

Bagageutrymmet har växt med 15 liter till sammanlagt 395 liter. Lasttröskeln har sänkts för att förenkla i- och urlastning. Som standard ingår bland annat autobroms, kollisionsvarnare och filhållningsassistent. Ingenjörerna har lagt extra krut på chassit som sägs ge bättre kontroll, stabilitet och styrrespons. Kia har också gjort ljudtester på svenska vägar med grov asfalt under utvecklingsarbetet för att testa bullernivån.     

Diskutera: Vad tycker du om Kia Ceed?
 

Svenska priser på nya Kia Ceed
Taggar: Nyheter, Kia Cee'd

Kommentarer

#1
2018-06-25 11:41

Om Kia har testat ljudnivån i Ceed på svensk grovasfalt, så borde de redan ha noterat att bullret är åt helsike för högt. Det intressanta är, om de lyckats åtgärda detta i nya modellen...

#2
2018-06-25 13:10

En hint är väl i30, alltså inte. Men vi är kanske en så liten marknad att det inte lönar sig för koncernen!?

#3
2018-06-25 13:15

Designmässigt en Hyundai i30 med lite annan front och akter, sidoprofil är ju i praktiken samma. Trist att de valt att inte särskilja sig mer. Var ju faktiskt större skillnad på utgående modellerna... Troligen kommer Hyundai fortsatt gå kräftgång här medan Kian säkert kommer sälja bra. Kia brukar ju hålla lägre priser och när det ändå handlar om i princip samma bil så väljer ju konsumenterna den som är billigast. Särskilt när de i stort ser likadana ut också.

#4
2018-06-25 19:43

...och Raphael - när Kia dessutom har 2 års längre garantitid - om än med milbegränsing. F ö gillar jag generellt Kia's interiörer mera än Hyundais.

#5
2018-06-26 08:07

Hyrde nya Stonic utomlands för en tid sedan med 1-liters 120 hästars motor, samma som i nya Ceed, en prima bra bil men den motorn har ett par brister; dels är den kraftlös på lägre varvtal, det hände flera gånger att jag växlade upp men då varvtalet hamnade för lågt för bra dragkraft så var man tvungen att växla ner igen och varva upp lite mer innan högre växel. Ryckigt. Men kraften räcker till utmärkt på högre varvtal. Dels låter motorn 3-cylindrig vilket den är, inget fel alls i det, men den ger hårda mekaniska ljud ifrån sig så att man tror att den håller på att gå sönder eller rent av sprängas, en vanesak kanske

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.