Nästa artikel
Svenska priser för lyxsuven Hongqi E-HS9
Nyheter

Svenska priser för lyxsuven Hongqi E-HS9

Publicerad 23 november 2022
Nu stundar svensk lansering för det kinesiska elbilslyxmärket Hongqi. Först ut är suven E-HS9. Så här mycket kommer lyxsuven att kosta i Sverige.

Som Vi Bilägare tidigare rapporterat kommer ytterligare ett kinesiskt elbilsmärke till Sverige. Det i form av Hongqi som inleder sin Sverigeoffensiv med lux-suven E-HS9.

Bilen går att beställa från och med den 2 december och de svenska priserna är nu fastställda.

Hongqi E-HS9 finns i tre olika utföranden: Comfort, Premium och Exclusive. De två sistnämnda har ett större batteripaket på 99 kWh, effekt på 551 hästkrafter och en beräknad räckvidd på 46,5 mil. Den något enklare Comfort får klara sig med 84 kWh, effekt på 435 hästkrafter och räckvidd på 39,6 mil. Comfort och Premium är båda sjusitsiga, medan Exklusive endast rymmer sex personer. 

Angående räckvidden har Hongqi tidigare misslyckats i ett räckviddstest där siffran vid verklig körning skiljde hela 20 procent jämfört med den uppgivna siffran.

Prislappen för instegsversionen Comfort börjar på 899 900 kronor. Premium kostar 180 000 kronor mer och Exclusive ytterligare 90 000 kronor. Någon billig modell är det alltså inte tal om – priset ligger på ungefär samma nivå som för nya Volvo EX90.

Hedin Premium Car, som är svensk importör för Hongqi, räknar med att kunna leverera de första exemplaren i Sverige under 2023 års första kvartal.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (51)

  • 25 november 2022 Har en känsla av att det…
  • 24 november 2022 Axa, Hade Apple haft…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.