Bild
Nästa artikel

Svart Corvette firar Chevrolets 100 år

Nyheter

Chevrolet firar sitt 100-årsjubileum på flera vis. När det gäller Corvette uppmärksammas det hela med en svart specialare.

Bilen med det rediga namnet Chevrolet Centennial Edition Corvette bjuder på flera unika attribut, men motorn har oavsett version lämnat orörd.

Centennial Edition ska erbjudas till Corvette-versionerna Grand Sport, Z06 and ZR1 och karossfärgen heter Carbon Flash Metallic. Fälgarna är lackade i Centennial Satin Black med en diskret röd bård på ytterkanten.

På B-stolparna, i navkapslarna och i rattcentrum finns en bild av grundaren Louis Chevrolet och nackstöden har Centennial-logotyp. Även de klassiska korslagda flaggorna som sitter i Corvette-nosen har gjorts om och prytts med siffran 100. Inredningen går även den i svarta toner, kryddat med röda sömmar.

Det första exemplaret av Chevrolet Centennial Edition Corvette auktionerades ut av Barrett-Jackson den 9 april. Slutbudet blev 175 000 dollar, cirka 1 060 000 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om Chevrolet Centennial Edition Corvette?

Kommentarer

#1
2011-04-12 19:54

Var det inte GM som INTE ville förknippa Corvette med Chevrolet genom att göra MÄRKET Corvette. Nu när de är separerade förefaller det högst ologiskt att göra en speciell Corvette för att fira Chevrolet. Gör en speciell Chevrolet istället?

Hur som så skulle den ju inte sitta fel :p En av få USA-bilar jag gillar.

#2
2011-04-13 11:09

Hmm... i USA såldes den som en Chevrolet Corvette, fanns t.ex. på GM:s hemsida där under Chevrolet-rubriken. I Europa, däremot, försökte man skilja märkena åt och i Sverige såldes de ihop med Cadillac, Cadillac-Corvette Experience Center hette den delen av bilhallen.
Mycket noga med hur den såg ut, skulle inte blandas ihop med lokalen där t.ex. Chevrolet, SAAB, Opel såldes. Och bilarna kom via ett europabolag (inte GM:s!) i Holland. Som konkade för något år sedan och nu säljs den plötsligt av Chevrolet Sverige som, just det, en Chevrolet.
Louis Chevrolet, skulle han ha sagt 'Quelle mesalliance'? Nä, han var ju racerförare!

#3
2011-04-14 01:50

Haha okay där ser man. Outgrundliga äro de Amerikanska bilfabrikanternas marknadsavdelningars vägar. Oftast helt käpprätt åt helvete :P

Typ samma grej som när de envisades med att sälja Dodge Viper som Chrysler Viper här. Fullkomligt ologiskt. Inte en jävel här bryr sig om vilken image olika GM-märken har (antar att de ville att Chrysler skulle vara lite sportigare och Dodge gjorde lastbilar). Just namnet Dodge Viper ringer dock lika vackert i öronen som Ford Mustang eller Ferrari Testarossa. En klassisk kombination. Men nej vi döper om den till Chrysler - märket om här i Sverige iallafall totalt dominerar marknaden för rullstolsanpassade minibussar.

Eller när man tog livet av den lilla image man ändå hade i märket Chevrolet genom att blanda in Daewoo. Folk som köper sådana bilar skiter fullständigt i vad det är för märke. Då kunde man låtit Chevrolet vila i frid här och tagit tex Saturn som namn istället, ett märke man istället lade ner. Hade nog varit ungefär lika lätt att få oss europeér att köpa en Saturn som att få oss att, efter att vi legat dubbelvikta efter åsynen av en Chevrolet Matiz, faktiskt köpa en sådan.

Men men. ;)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.