Bild
Nästa artikel

"Svårt att spendera miljarder i dagens klimat"

GM STOPPAR SUVARNA:

Under ett decennium har det varit otänkbart. Men tiderna har förändrats. Nu lägger General Motors ned satsningen på fullstora suvar.

- Det hade varit svårt att spendera ett antal miljarder dollar på ersättare i dagens klimat, säger GM:s vice ordförande Bob Lutz till New York Times och fortsätter:

- Verkligheten har tagit över.

Glöm nya versioner av Cadillac Escalade, GMC Yukon eller Chevrolet Suburban. Nu är det nya förutsättningar som gäller inom bilbranschen. General Motors har beslutat att lägga ned CXX-projektet, som skulle få fram en ny generation fullstora suvar.

GM-ledningen beslut var enhälligt och innebär att nästa generation av suvar inte kommer nå konsumenterna. Analytikerna ser en enkel förklaring till beslutet.

- Under en lång period var bensinen billig, det fanns inga ekonomiska problem och amerikanerna ville ha stora fordon, säger John Cases, vid bilkonsulterna Casesa Shapiro Group, och fortsätter:

- Det fanns inget negativt - tills botten föll ur.

Det är oklart om de nuvarande generationerna av suvar kommer att fortsätta tillverkas. Men de svikande försäljningarna gör de fullstora suvarnas framtid mycket osäker.
Taggar: Nyheter
"Svårt att spendera miljarder i dagens klimat"

Kommentarer

#1
Torgny
2008-10-29 19:50

På tiden att även Amerika vaknar upp - men - hur ska alla smällfeta amerikaner få plats i "normalstora" bilar med europeiska och asiatiska mått mätt?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.