Bild
Nästa artikel

Svagt resultat för e-Mehari i Euro NCAP

Nyheter

Euro NCAPs senaste testomgång omfattar hela nio bilar. Utstickare denna gång är Citroën e-Mehari som bara får tre stjärnor.

I den här omgången testades Mercedes X-Class, Jaguar E-Pace, DS 7 Crossback, Citroën e-Mehari, Porsche Cayenne, Subaru XV, Subaru Impreza och Honda Civic.

Alla bilar levererade fem stjärnor och starka genomgående resultat, förutom e-Mehari som får nöja sig med tre stjärnor och genomgående låga säkerhetssiffror. Bland annat saknar bilen alla förarstödssystem som Euro NCAP betygsätter förutom bältesvarnare.

Diskutera: Hur viktig är säkerheten när du väljer bil?

 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2017-12-04 16:14

Rubriken blev nog lite fel.

Jag tror att de flesta bilar som säljs nu är säkrare än allt som fanns när jag tog körkort så det är helt egalt.

#2
2017-12-04 16:30

Mehindra..? Rätt stavning är Mahindra . Men, det är en annan tillverkare än Citroen som tillverkar e-Mehari.

Nu ska inte e-Mehari förväxlas med vanliga bilar, det är mer som nån slags modern buggy med eldrift.En fyrsitsig Twizy, typ.
Jag skulle inte tro att den nånsin kommer till Sverige. Frågan är om marknaden verkligen behöver såna här bilar. Det känns mer förnuftigt att göra elvarianter på vanliga bilar, även om det förstås är svårt.

#3
2017-12-04 20:53

Snyggt filmat, så bra bilder skulle det vara på alla krocktester, vissa filmer är direkt usla.

#4
2017-12-05 00:55

E-mehari är en modern strandbuggy för stränderna mot medelhavet. Den går inte särskilt fort och är inte byggd för att åka långt med. Den är ett fritidsfordon som man kör mellan hotellet och beachen. En lite större Golf-bil helt enkelt. Hur många stjärnor skulle Trumps golfbil klara i EuroNCAP? Den har väl inte ens krockkudde. E-Mehari säljs även som Bolloré BlueSummer, och som Bolloré är den lite enklare i utförandet. Bolloré är ett franskt teknikföretag inom transportsektorn. De står bakom drivlinan och tekniken i e-Mehari.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.