Bild
Nästa artikel
Suzuki Swift Sport – rapport från provkörningen

Suzuki Swift Sport – rapport från provkörningen

Nyheter

Maria Dahlin är i spanska Malaga för att testa kaxiga småbilen. Här är första intrycken.

Hej Maria! Hur går provkörningen?
– Tack bra! Vi har kört längs slingriga bergsvägar i trakterna av spanska solkusten, lilla Swift mår bra när det svänger. Bilen har bantat 80 kilo från förra generationen och känns fjäderlätt, men den lite tyngre styrningen ger en förankrande känsla och bra väggrepp.
 
Vad är nytt med bilen?
– Suzuki lanserade ju nya Swift för en tid sen och nu kommer tredje generationen av Sport. Den skiljer sig från vanliga Swift med en annan design på grillen, bakre diffusor, metallpedaler och dubbla avgasrör bland annat. 
 
När kommer bilen till Sverige och vad kommer den att kosta?
– Det finns bara en motorversion: en 1,4-liters turboladdad bensinmotor på 140 hästkrafter. Den är framhjulsdriven och kopplad till en sexväxlad manuell låda. 199.900 kronor kostar bilen med gul lack. Blå, röd eller vit med metalliclack kostar 5.500 kronor extra. Den säljs nu och första bilarna levereras i slutet av juni.
 
Läs hela provkörningen av Suzuki Swift Sport i Vi Bilägare 07/2018, som kommer ut den 8 maj. Prenumeranter får tidningen en vecka innan det. Läs mer om prenumeration här!
 
Diskutera: Vad tycker du om Suzuki Swift Sport?
 
Suzuki Swift Sport – rapport från provkörningen
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-04-20 08:54

Ännu en helt onödig småbil. 140 hk i en minibil med därmed höga utsläpp och förbrukning, helt otidsenligt.

#2
2018-04-20 09:13

Lagom stor bil för de som inte vill frakta runt en massa luft i onödan. Möjligen lite klen maskin för att vara riktigt kul att köra.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.